Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą
Dodaj do CookBook

Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą

(0)
19 min
Łatwy
Autorem przepisu jest edytakkk
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na Sycąca Ogonowa
1 
Cebula
1  łyżeczka
Kumin
3  ząbków
Czosnek
0.5  puszka
Czerwona lub czarna fasola
1  puszka
Pomidory krojone (opcjonalnie)
250  g
Upieczony kurczak
1 
Do podania:
trochę
Nachosy
1  szklanka
Kukurydza konserwowa Zobacz naszą wskazówkę
1  pęczek
Kolendra świeża
trochę
Ser cheddar
trochę
Kwaśna śmietana
trochę
Papryczka chili
3 
Placki tortilli
1 
Limonka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
67.9 g
Wartość energetyczna
579.1 kcal
Tłuszcze
28.6 g
Białko
29.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

19 min
  • Krok 1

    3 min
    Cebulę i czosnek obierz oraz posiekaj w drobną kostkę.
  • Krok 2

    3 min
    W garnku podsmaż cebulę z czosnkiem na niewielkiej ilości oleju, dodaj kumin i mieszaj przez chwilę, aby wydobyć aromat przyprawy.
  • Krok 3

    3 min
    Przygotuj zupę ogonową WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie dodaj do niej podsmażone cebulę z czosnkiem.
  • Krok 4

    2 min
    Wrzuć do zupy krojone pomidory, fasolę (opłukaną z zalewy), kukurydzę oraz pokrojonego w kawałki upieczonego kurczaka.
  • Krok 5

    5 min
    Gotuj na małym ogniu przez kilka minut, doprawiając solą, pieprzem i ewentualnie dodatkowym kuminem lub chili według upodobań.
  • Krok 6

    2 min
    Przelej gorącą zupę do miseczek i podawaj z nachosami, startym serem cheddar, kwaśną śmietaną oraz posiekaną kolendrą.
  • Krok 7

    1 min
    Uzupełnij danie o świeże chili, cząstki limonki i opcjonalnie placki tortilla jako dodatek.
Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą

Krok 1 z 7

Cebulę i czosnek obierz oraz posiekaj w drobną kostkę.

Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą

Krok 2 z 7

W garnku podsmaż cebulę z czosnkiem na niewielkiej ilości oleju, dodaj kumin i mieszaj przez chwilę, aby wydobyć aromat przyprawy.

Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą

Krok 3 z 7

Przygotuj zupę ogonową WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie dodaj do niej podsmażone cebulę z czosnkiem.

Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą

Krok 4 z 7

Wrzuć do zupy krojone pomidory, fasolę (opłukaną z zalewy), kukurydzę oraz pokrojonego w kawałki upieczonego kurczaka.

Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą

Krok 5 z 7

Gotuj na małym ogniu przez kilka minut, doprawiając solą, pieprzem i ewentualnie dodatkowym kuminem lub chili według upodobań.

Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą

Krok 6 z 7

Przelej gorącą zupę do miseczek i podawaj z nachosami, startym serem cheddar, kwaśną śmietaną oraz posiekaną kolendrą.

Zupa meksykańska z nachosami i kolendrą

Krok 7 z 7

Uzupełnij danie o świeże chili, cząstki limonki i opcjonalnie placki tortilla jako dodatek.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Kuchnia meksykańska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa marchewkowa z serem feta

    Zupa marchewkowa z serem feta

    21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu