Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obierz oraz posiekaj w drobną kostkę.
W garnku podsmaż cebulę z czosnkiem na niewielkiej ilości oleju, dodaj kumin i mieszaj przez chwilę, aby wydobyć aromat przyprawy.
Przygotuj zupę ogonową WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie dodaj do niej podsmażone cebulę z czosnkiem.
Wrzuć do zupy krojone pomidory, fasolę (opłukaną z zalewy), kukurydzę oraz pokrojonego w kawałki upieczonego kurczaka.
Gotuj na małym ogniu przez kilka minut, doprawiając solą, pieprzem i ewentualnie dodatkowym kuminem lub chili według upodobań.
Przelej gorącą zupę do miseczek i podawaj z nachosami, startym serem cheddar, kwaśną śmietaną oraz posiekaną kolendrą.
Uzupełnij danie o świeże chili, cząstki limonki i opcjonalnie placki tortilla jako dodatek.