Zupa marchewkowa z soczewicą i kaszą jaglaną
24min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
8.08 g
Węglowodany
31.45 g
Tłuszcze
9.69 g
Wartość energetyczna
235.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
24 min
Krok 1
6 min
Marchewkę dokładnie myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do garnka, podlewamy wodą, zagotowujemy.
Krok 2
15 min
Do garnka dodajemy soczewicę i kaszę jaglaną. Gotujemy 15 minut. W razie konieczności uzupełniamy odparowaną wodę.
Krok 3
1 min
Do ugotowanej zupy dodajemy masło lub oliwę, mieszamy.
Krok 4
2 min
Gotową zupę możemy delikatnie zmiksować.
Zupa marchewkowa to klasyczna propozycja obiadowego dania dla dziecka. W naszej wersji została urozmaicona soczewicą i kaszą jaglaną. Te dodatki sprawią, że zupa na długo nasyci głód u malucha. Zobacz, jak przyrządzić zupę marchewkową z soczewicą i kaszą jaglaną z WINIARY - przygotowanie obiadu będzie szybkie i proste.
Komentarze 0