
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zupa marchewkowa z imbirem i curry oraz z grzankami ziołowymi

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
2 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
2 minKrok 7
10 minKrok 8
1 minKrok 1 z 8
Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obierz i posiekaj na małe kawałki.
Krok 2 z 8
Pokrojone składniki włóż do woka, dodaj oliwę z oliwek i smaż pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut.
Krok 3 z 8
Kiedy marchewka zmięknie, przełóż całość do garnka i zalej 1 litrem gorącej wody.
Krok 4 z 8
Dodaj przyprawy - sól, pieprz, curry, imbir. Gotuj na małym ogniu kilka minut. Na koniec dodaj Maggi.
Krok 5 z 8
Całość zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Dodaj mleczko kokosowe i ponownie zmiksuj. Jeśli chcesz, aby zupa była mocno rozgrzewająca, możesz dodać jeszcze trochę imbiru oraz curry.
Krok 6 z 8
Przygotuj grzanki: kromki chleba wysmaruj lekko po obu stronach oliwą. Pokrój chleb w kostkę.
Krok 7 z 8
Piecz w piekarniku około 10 minut w temperaturze 180 stopni lub smaż na suchej teflonowej patelni, do zrumienienia.
Krok 8 z 8
Do kremu możesz dodać także prażone pestki dyni lub słonecznika. Zupę udekoruj świeżymi ziołami - najlepiej estragonem lub pietruszką.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0