Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa krem z selera naciowego z tłuczonym pieprzem

Zupa krem z selera naciowego z tłuczonym pieprzem

(0)
21min
Łatwy
Autorem przepisu jest Agata

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
10  gałązek
Seler naciowy
1 
Por (biała i jasnozielona część)
2 
Cebula dymka
1  szczypta
Sól morska
1  szczypta
Pieprz czarny ziarnisty
trochę
Grzanki lub inny ulubiony dodatek
1  pęczek
opcjonalnie: świeże zioła
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.66 g
Węglowodany
32.29 g
Tłuszcze
2.09 g
Wartość energetyczna
164.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Kremowa zupa z selera naciowego to jedna z tych błyskawicznych zup, która smakuje tak, jakby poświęciło się jej zdecydowanie więcej uwagi, niż naprawdę wymagała. Wystarczy kilka gałązek selera, por, cebula dymka, kilka ziemniaków, mała szczypta soli i dużo świeżo obtłuczonego lub grubo zmielonego czarnego pieprzu. I to naprawdę wszystko. Jedyne, co jeszcze trzeba zrobić, to pokroić warzywa, przesmażyć z łyżką oleju w rondlu, podlać wodą i gotować 15 minut.

Można dodać także świeże zioła i razem z nimi zmiksować zupę na gładki krem. Posypać tłuczonym pieprzem, podać z grzankami lub bruschettą. Nic więcej. I nic więcej nie trzeba o niej pisać. No może jeszcze tylko to, że jej główny składnik, seler naciowy, ma więcej witaminy C niż cytrusy i sporo innych cennych witamin i minerałów. Nic, tylko chrupać i gotować kremowe zupy.

Możesz także poznać inne przepisy na kremy, takie jak na zupę krem z selera naciowego.

Przygotowanie

21 min
  • Krok 1

    5 min
    W rondlu przesmażam na łyżce oleju winogronowego talarki cebuli, pokrojony seler naciowy i por.
  • Krok 2

    15 min
    Zalewam warzywa wodą tak, aby lekko je zakryć, doprawiam solą, gotuję 15 minut, miksuję.
  • Krok 3

    1 min
    Podaję tłuczonym czarnym pieprzem i grzankami pszennymi lub razowymi.
Zupa krem z selera naciowego z tłuczonym pieprzem

Krok 1 z 3

W rondlu przesmażam na łyżce oleju winogronowego talarki cebuli, pokrojony seler naciowy i por.

Zupa krem z selera naciowego z tłuczonym pieprzem

Krok 2 z 3

Zalewam warzywa wodą tak, aby lekko je zakryć, doprawiam solą, gotuję 15 minut, miksuję.

Zupa krem z selera naciowego z tłuczonym pieprzem

Krok 3 z 3

Podaję tłuczonym czarnym pieprzem i grzankami pszennymi lub razowymi.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Przystawka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa jarzynowa z cukinią

    Zupa jarzynowa z cukinią

    37 min Łatwy
  • Zupa krem z papryki i kukurydzy z awokado

    Zupa krem z papryki i kukurydzy z awokado

    36 min Łatwy
  • Włoska zupa minestrone

    Włoska zupa minestrone

    28 min Łatwy
  • Krem z ziemniaków z wędzonym łososiem

    Krem z ziemniaków z wędzonym łososiem

    26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu