Zupa krem z jarmużu
44min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.02 g
Węglowodany
24.69 g
Tłuszcze
1.35 g
Wartość energetyczna
117.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
44 min
Krok 1
5 min
Warzywa obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Krok 2
5 min
Jarmuż umyć, usunąć grube nerwy, pokroić.
Krok 3
5 min
Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Krok 4
1 min
Do garnka wlać wodę, osolić i zagotować.
Krok 5
20 min
Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę, obrany czosnek, cebulę i przyprawy. Gotować do miękkości.
Krok 6
3 min
Pod koniec gotowania dodać jarmuż, gotować jeszcze kilka minut.
Krok 7
5 min
Zupę zmiksować na krem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami.
Kremowe zupy są propozycją idealną na lenie popołudnia. Orzeźwiają, sycą i są przy tym niezwykle estetyczne. Zobacz, dlaczego zupa krem z jarmużu może być apetycznym posiłkiem niejednego dnia. Sprawdź, jak skomponować warzywa z ziołami i przyprawami, by dały one zachwycającą w smaku całość!
Komentarze 0