Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kremowe zupy są propozycją idealną na lenie popołudnia. Orzeźwiają, sycą i są przy tym niezwykle estetyczne. Zobacz, dlaczego zupa krem z jarmużu może być apetycznym posiłkiem niejednego dnia. Sprawdź, jak skomponować warzywa z ziołami i przyprawami, by dały one zachwycającą w smaku całość!
Przygotowanie
44 min
Krok 1
5 min
Warzywa obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Krok 2
5 min
Jarmuż umyć, usunąć grube nerwy, pokroić.
Krok 3
5 min
Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Krok 4
1 min
Do garnka wlać wodę, osolić i zagotować.
Krok 5
20 min
Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę, obrany czosnek, cebulę i przyprawy. Gotować do miękkości.
Krok 6
3 min
Pod koniec gotowania dodać jarmuż, gotować jeszcze kilka minut.
Krok 7
5 min
Zupę zmiksować na krem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami.
Krok 1
z
7
Warzywa obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Krok 2
z
7
Jarmuż umyć, usunąć grube nerwy, pokroić.
Krok 3
z
7
Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Krok 4
z
7
Do garnka wlać wodę, osolić i zagotować.
Krok 5
z
7
Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę, obrany czosnek, cebulę i przyprawy. Gotować do miękkości.
Krok 6
z
7
Pod koniec gotowania dodać jarmuż, gotować jeszcze kilka minut.
Krok 7
z
7
Zupę zmiksować na krem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0