Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem z jarmużu

0
44 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

350 g
Jarmuż
1 
Pietruszka
2 
Marchewka
1 kawałek
Seler
1 kawałek
Por
3 ząbków
Czosnek
1 dag
Liść laurowy
3 kulek
Ziele angielskie
3 
Ziemniaki
1.5 l
Woda
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
1.35 g
Węglowodany
24.69 g
Białko
6.02 g
Wartość energetyczna
117.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
5 min
Warzywa obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Krok 2
5 min
Jarmuż umyć, usunąć grube nerwy, pokroić.
Krok 3
5 min
Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Krok 4
1 min
Do garnka wlać wodę, osolić i zagotować.
Krok 5
20 min
Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę, obrany czosnek, cebulę i przyprawy. Gotować do miękkości.
Krok 6
3 min
Pod koniec gotowania dodać jarmuż, gotować jeszcze kilka minut.
Krok 7
5 min
Zupę zmiksować na krem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami.
Zupa krem z jarmużu

Krok 1 z 7

Warzywa obrać, opłukać i pokroić w kostkę.

Zupa krem z jarmużu

Krok 2 z 7

Jarmuż umyć, usunąć grube nerwy, pokroić.

Zupa krem z jarmużu

Krok 3 z 7

Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.

Zupa krem z jarmużu

Krok 4 z 7

Do garnka wlać wodę, osolić i zagotować.

Zupa krem z jarmużu

Krok 5 z 7

Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę, obrany czosnek, cebulę i przyprawy. Gotować do miękkości.

Zupa krem z jarmużu

Krok 6 z 7

Pod koniec gotowania dodać jarmuż, gotować jeszcze kilka minut.

Zupa krem z jarmużu

Krok 7 z 7

Zupę zmiksować na krem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami.

Kremowe zupy są propozycją idealną na lenie popołudnia. Orzeźwiają, sycą i są przy tym niezwykle estetyczne. Zobacz, dlaczego zupa krem z jarmużu może być apetycznym posiłkiem niejednego dnia. Sprawdź, jak skomponować warzywa z ziołami i przyprawami, by dały one zachwycającą w smaku całość!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika