Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

0
35min
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 
Cukinia
3  ząbków
1 
Cebula
100  g
Ser pleśniowy z niebieską pleśnią
1  łyżka
Sok z cytryny
trochę
Świeże listki mięty
trochę
Oliwa do podsmażenia warzyw
1  szczypta
Kumin mielony
trochę
Sól i pieprz do smaku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.24 g
Węglowodany
5.28 g
Tłuszcze
8.48 g
Wartość energetyczna
120.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
2 min
Cukinię myjemy, młodej nie obieramy. Kroimy w kosteczkę.
Krok 2
5 min
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Szklimy na oliwie z dodatkiem szczypty kuminu.
Krok 3
3 min
Czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy w plasterki, dodajemy do cebulki i chwilę smażymy.
Krok 4
5 min
Dodajemy do cebulki cukinię, jeszcze chwilę podsmażamy.
Krok 5
5 min
Podlewamy warzywa 0,5 l wody, zagotowujemy.
Krok 6
10 min
W 0,3 l wody rozprowadzamy zawartość torebki z Zupą z zielonymi warzywami Winiary, dodajemy do cukinii, gotujemy 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 7
3 min
Kawałek sera pleśniowego odkładamy do dekoracji, resztę przekładamy do garnka z zupą, dodajemy garść listków mięty, miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny i w razie konieczności solą i pieprzem.
Krok 8
2 min
Zupę podajemy z kawałkami sera pleśniowego, dekorujemy listkami mięty.
Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 1 z 8

Cukinię myjemy, młodej nie obieramy. Kroimy w kosteczkę.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 2 z 8

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Szklimy na oliwie z dodatkiem szczypty kuminu.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 3 z 8

Czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy w plasterki, dodajemy do cebulki i chwilę smażymy.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 4 z 8

Dodajemy do cebulki cukinię, jeszcze chwilę podsmażamy.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 5 z 8

Podlewamy warzywa 0,5 l wody, zagotowujemy.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 6 z 8

W 0,3 l wody rozprowadzamy zawartość torebki z Zupą z zielonymi warzywami Winiary, dodajemy do cukinii, gotujemy 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 7 z 8

Kawałek sera pleśniowego odkładamy do dekoracji, resztę przekładamy do garnka z zupą, dodajemy garść listków mięty, miksujemy na gładki krem. Doprawiamy sokiem z cytryny i w razie konieczności solą i pieprzem.

Zupa krem z cukinii z serkiem z niebieską pleśnią i miętą

Krok 8 z 8

Zupę podajemy z kawałkami sera pleśniowego, dekorujemy listkami mięty.

Tę zupę przygotujecie w 10 minut, dlaczego więc nie ugotować jej właśnie teraz? Cukinia gotuje się bardzo szybko, a młoda nie wymaga nawet obierania. Jeśli do przygotowania kremu z cukinii wykorzystacie Zupę z zielonymi warzywami Winiary, ominie Was także gotowanie wywaru, a dzięki suszonym warzywom, które znajdziecie w opakowaniu z zupą, Wasze danie będzie pyszne i aromatyczne.

Cukinia jest delikatna w smaku, dlatego świetnie do niej pasują charakterne dodatki, takie jak orzeźwiająca mięta lub bazylia i ser pleśniowy. Jeśli macie ochotę, możecie dodatkowo dodać do zupy prażone nasiona lub rumiane grzanki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika