Zupa krem z barszczem czerwonym, serkiem pleśniowym i prażonymi nasionami
50min
Łatwy
1 opakowanie
4
Ziemniaki
3 łyżek
Masło
1
Cebula
3 ząbków
Czosnek
1 opakowanie
Ser brie
1 trochę
Słonecznik
1 trochę
Sezam
.
Wartości odżywcze
Białko
9.5 g
Węglowodany
9.61 g
Tłuszcze
20.25 g
Wartość energetyczna
293.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
15 min
Ziemniaki ugotować. Cebulkę i czosnek podsmażyć na masełku.
Krok 2
25 min
Jeszcze ciepłe ziemniaki zblendować z masłem i podsmażoną cebulką. Dodać barszcz czerwony i zagotować.
Krok 3
10 min
Podawać z prażonym słonecznikiem i sezamem oraz serkiem pleśniowym
Ziemniaczana zupa krem z barszczem czerwonym Winiary, prażonym słonecznikiem i sezamem i serkiem pleśniowym
Komentarze 0