Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego
3 godz 25 min
Łatwy
1
paczka
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
1
kostka
1
paczka
Ciasto Francuskie
4
Cebula
3
łyżek
Masło klarowane
0.5
szklanka
Białe wino
trochę
Tymianek
.
Wartości odżywcze
Białko
8.32 g
Węglowodany
51.66 g
Tłuszcze
48.3 g
Wartość energetyczna
696.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
205 min
Krok 1
130 min
Cebulę obierz, pokrój w cienkie półplaserki, duś w głębokim rondlu na maśle na wolnym ogniu 1,5 – 2 godziny.
Krok 2
35 min
Podlej cebulę białym winem, zagotuj, dolej rozpuszczoną w 0,5 l wody kostkę warzywną, gotuj pół godziny.
Krok 3
5 min
Zupę Borowikową rozprowadź w 0,5 l zimnej wody, dolej do rondla, gotuj chwilę.
Krok 4
1 min
W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Krok 5
5 min
Zupę przelej do żaroodpornych miseczek, od gałązek tymianku oddziel listki i posyp nimi zupę.
Krok 6
9 min
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w kwadraty nieco większe niż miseczki. Na każdą miseczkę nałóż ciasto francuskie, delikatnie dociśnij ciasto do brzegów miseczek.
Krok 7
20 min
Zapiekaj 15 minut, podawaj zaraz po przygotowaniu.
Gdyby tak pyszna zupa grzybowo-cebulowa była ukryta pod smaczną pierzynką z ciasta francuskiego? Zupa borowikowa z cebulą ma nie tylko aromat białego wina, ale pachnie też świeżym tymiankiem. Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego będzie nowatorskim daniem na Twoim świątecznym stole, które przygotujesz z łatwością dzięki esencjonalnej zupie borowikowej Jak u Mamy WINIARY! Pokaż gościom, że znakomicie można łączyć tradycję z nowoczesnością!
Komentarze 0