Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

0
205 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
1 paczka
Ciasto Francuskie
4 
Cebula
3 łyżek
Masło klarowane
0.5 szklanka
Białe wino
1 trochę
Tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
48.3 g
Białko
8.32 g
Węglowodany
51.66 g
Wartość energetyczna
696.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

205 min
Krok 1
130 min
Cebulę obierz, pokrój w cienkie półplaserki, duś w głębokim rondlu na maśle na wolnym ogniu 1,5 – 2 godziny.
Krok 2
35 min
Podlej cebulę białym winem, zagotuj, dolej rozpuszczoną w 0,5 l wody kostkę warzywną, gotuj pół godziny.
Krok 3
5 min
Zupę Borowikową rozprowadź w 0,5 l zimnej wody, dolej do rondla, gotuj chwilę.
Krok 4
1 min
W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Krok 5
5 min
Zupę przelej do żaroodpornych miseczek, od gałązek tymianku oddziel listki i posyp nimi zupę.
Krok 6
9 min
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w kwadraty nieco większe niż miseczki. Na każdą miseczkę nałóż ciasto francuskie, delikatnie dociśnij ciasto do brzegów miseczek.
Krok 7
20 min
Zapiekaj 15 minut, podawaj zaraz po przygotowaniu.
Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

Krok 1 z 7

Cebulę obierz, pokrój w cienkie półplaserki, duś w głębokim rondlu na maśle na wolnym ogniu 1,5 – 2 godziny.

Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

Krok 2 z 7

Podlej cebulę białym winem, zagotuj, dolej rozpuszczoną w 0,5 l wody kostkę warzywną, gotuj pół godziny.

Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

Krok 3 z 7

Zupę Borowikową rozprowadź w 0,5 l zimnej wody, dolej do rondla, gotuj chwilę.

Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

Krok 4 z 7

W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 stopni.

Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

Krok 5 z 7

Zupę przelej do żaroodpornych miseczek, od gałązek tymianku oddziel listki i posyp nimi zupę.

Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

Krok 6 z 7

Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w kwadraty nieco większe niż miseczki. Na każdą miseczkę nałóż ciasto francuskie, delikatnie dociśnij ciasto do brzegów miseczek.

Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

Krok 7 z 7

Zapiekaj 15 minut, podawaj zaraz po przygotowaniu.

Gdyby tak pyszna zupa grzybowo-cebulowa była ukryta pod smaczną pierzynką z ciasta francuskiego? Zupa borowikowa z cebulą ma nie tylko aromat białego wina, ale pachnie też świeżym tymiankiem. Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego będzie nowatorskim daniem na Twoim świątecznym stole, które przygotujesz z łatwością dzięki esencjonalnej zupie borowikowej Jak u Mamy WINIARY! Pokaż gościom, że znakomicie można łączyć tradycję z nowoczesnością!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika