
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
6 minKrok 3
2 minKrok 4
10 minKrok 5
7 minKrok 6
5 min
Krok 1 z 6
Mięso pokrój w paseczki.

Krok 2 z 6
Kapustę pekińską i marchew oczyść i pokrój w paski.

Krok 3 z 6
Wlej do garnka 1 l wody, wrzuć pokrojone warzywa, kukurydzę i mięso oraz wsyp zawartość opakowania.

Krok 4 z 6
Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.

Krok 5 z 6
Jajko roztrzep widelcem, wlej do zupy okrężnym ruchem, mieszając.

Krok 6 z 6
Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0