Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

(0)
33min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest WINIARY

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
Filet z kurczaka
50  g
Kapusta pekińska
50  g
Marchewka
3  łyżek
Kukurydza Konserwowa
1 
Jajko
1  pęczek
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
79.36 kcal
Węglowodany
3.78 g
Białko
10.28 g
Tłuszcze
2.54 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepisów na zupy z różnych kuchni świata nigdy za wiele – dlatego mamy dla Ciebie prosty i szybki przepis na zupę chińską z piersią z kurczaka, kukurydzą i jajkiem. Zestawienie składników być może i trochę nietypowe, ale na pewno smaczne i warte spróbowania, zwłaszcza z Rosołem Chińskim Kuchnia Świata WINIARY, który gotujesz z pozostałymi składnikami na małym ogniu. Jeżeli masz ochotę – zupę chińską możesz zjeść z jajkiem pokrojonym w ćwiartki, ale my proponujemy jego roztrzepanie i dodanie do gotującej się zupy.

Przygotowanie

33 min
  • Krok 1

    3 min
    Mięso pokrój w paseczki.
  • Krok 2

    6 min
    Kapustę pekińską i marchew oczyść i pokrój w paski.
  • Krok 3

    2 min
    Wlej do garnka 1 l wody, wrzuć pokrojone warzywa, kukurydzę i mięso oraz wsyp zawartość opakowania.
  • Krok 4

    10 min
    Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.
  • Krok 5

    7 min
    Jajko roztrzep widelcem, wlej do zupy okrężnym ruchem, mieszając.
  • Krok 6

    5 min
    Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.
Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 1 z 6

Mięso pokrój w paseczki.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 2 z 6

Kapustę pekińską i marchew oczyść i pokrój w paski.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 3 z 6

Wlej do garnka 1 l wody, wrzuć pokrojone warzywa, kukurydzę i mięso oraz wsyp zawartość opakowania.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 4 z 6

Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 5 z 6

Jajko roztrzep widelcem, wlej do zupy okrężnym ruchem, mieszając.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 6 z 6

Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

Polecane przepisy

  • Zupa śledziowa podawana na zimno z gorącymi ziemniakami

    Zupa śledziowa podawana na zimno z gorącymi ziemniakami

    34 min Łatwy
  • Masa bananowa

    Masa bananowa

    25 min Łatwy
  • Wrap z pieczonym kurczakiem i Dressingiem 1000 wysp

    Wrap z pieczonym kurczakiem i Dressingiem 1000 wysp

    9 min Łatwy
  • Pieczone buraki z miodem i Dressingiem Winegret WINIARY

    Pieczone buraki z miodem i Dressingiem Winegret WINIARY

    1 godz 7 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu