Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150 g
Filet z kurczaka
50 g
Kapusta pekińska
50 g
Marchewka
3 łyżek
Kukurydza Konserwowa
1 
Jajko
1 pęczek
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
79.36 kcal
Węglowodany
3.78 g
Białko
10.28 g
Tłuszcze
2.54 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
3 min
Mięso pokrój w paseczki.
Krok 2
6 min
Kapustę pekińską i marchew oczyść i pokrój w paski.
Krok 3
2 min
Wlej do garnka 1 l wody, wrzuć pokrojone warzywa, kukurydzę i mięso oraz wsyp zawartość opakowania.
Krok 4
10 min
Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.
Krok 5
7 min
Jajko roztrzep widelcem, wlej do zupy okrężnym ruchem, mieszając.
Krok 6
5 min
Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.
Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 1 z 6

Mięso pokrój w paseczki.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 2 z 6

Kapustę pekińską i marchew oczyść i pokrój w paski.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 3 z 6

Wlej do garnka 1 l wody, wrzuć pokrojone warzywa, kukurydzę i mięso oraz wsyp zawartość opakowania.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 4 z 6

Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu, zestaw z ognia.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 5 z 6

Jajko roztrzep widelcem, wlej do zupy okrężnym ruchem, mieszając.

Zupa chińska z kukurydzą i jajkiem

Krok 6 z 6

Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.

Przepisów na zupy z różnych kuchni świata nigdy za wiele – dlatego mamy dla Ciebie prosty i szybki przepis na zupę chińską z piersią z kurczaka, kukurydzą i jajkiem. Zestawienie składników być może i trochę nietypowe, ale na pewno smaczne i warte spróbowania, zwłaszcza z Rosołem Chińskim Kuchnia Świata WINIARY, który gotujesz z pozostałymi składnikami na małym ogniu. Jeżeli masz ochotę – zupę chińską możesz zjeść z jajkiem pokrojonym w ćwiartki, ale my proponujemy jego roztrzepanie i dodanie do gotującej się zupy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika