Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną

1
37min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  l
Woda
4  łyżek
Śmietana kwaśna
8 
Kiełbaski małe
8  plastrów
Boczek
1  gałązka
Rozmaryn

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.6 g
Węglowodany
5.34 g
Tłuszcze
44.74 g
Wartość energetyczna
502.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
25 min
Kiełbaski nakrój lekko nożem w poprzek, wsadź do środka listki rozmarynu i każdą owiń plastrem boczku. Tak przygotowane wstaw do rozgrzanego do 200° C piekarnika i piecz 10-15 minut, aż się zrumienią. Możesz również upiec same kiełbaski.
Krok 2
10 min
Zupę cebulową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Krok 3
2 min
Do każdej porcji zupy podawaj po dwie kiełbaski i czubatą łyżkę śmietany.
Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną

Krok 1 z 3

Kiełbaski nakrój lekko nożem w poprzek, wsadź do środka listki rozmarynu i każdą owiń plastrem boczku. Tak przygotowane wstaw do rozgrzanego do 200° C piekarnika i piecz 10-15 minut, aż się zrumienią. Możesz również upiec same kiełbaski.

Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną

Krok 2 z 3

Zupę cebulową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.

Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną

Krok 3 z 3

Do każdej porcji zupy podawaj po dwie kiełbaski i czubatą łyżkę śmietany.

Szukasz pomysłu na pyszne i sycące danie? Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną jest niewątpliwie jednym z nich! Pyszny aromat Zupy cebulowej Jak u Mamy WINIARY w połączeniu z kiełbaskami zapiekanymi razem z chrupiącym boczkiem, na pewno znajdą niejednego wielbiciela. Zupę podawaj z kwaśną śmietaną, a jeśli czujesz, że dopadł cię naprawdę duży głód, to podawaj zupę cebulową z domowymi grzankami!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika