Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną
37min
Łatwy
2
paczek
1
l
Woda
4
łyżek
Śmietana kwaśna
8
Kiełbaski małe
8
plastrów
Boczek
1
gałązka
Rozmaryn
.
Wartości odżywcze
Białko
10.6 g
Węglowodany
5.34 g
Tłuszcze
44.74 g
Wartość energetyczna
502.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
25 min
Kiełbaski nakrój lekko nożem w poprzek, wsadź do środka listki rozmarynu i każdą owiń plastrem boczku. Tak przygotowane wstaw do rozgrzanego do 200° C piekarnika i piecz 10-15 minut, aż się zrumienią. Możesz również upiec same kiełbaski.
Krok 2
10 min
Zupę cebulową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Krok 3
2 min
Do każdej porcji zupy podawaj po dwie kiełbaski i czubatą łyżkę śmietany.
Szukasz pomysłu na pyszne i sycące danie? Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną jest niewątpliwie jednym z nich! Pyszny aromat Zupy cebulowej Jak u Mamy WINIARY w połączeniu z kiełbaskami zapiekanymi razem z chrupiącym boczkiem, na pewno znajdą niejednego wielbiciela. Zupę podawaj z kwaśną śmietaną, a jeśli czujesz, że dopadł cię naprawdę duży głód, to podawaj zupę cebulową z domowymi grzankami!
Komentarze 0