Zupa buraczkowa
23min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Węglowodany
16.9 g
Tłuszcze
112.35 g
Wartość energetyczna
1657.18 kcal
Białko
40.12 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Do garnka wlej 2 litry bulionu mięsnego bez soli i przypraw, dodaj ziemniaki. Gotuj do miękkości około 10 minut.
Krok 3
3 min
Dodaj zawartość opakowania Krajanki do zupy buraczkowej. Gotuj razem przez 2-3 minuty i zestaw z ognia.
Krok 4
2 min
Śmietanę połącz z 100 ml gorącej zupy, wymieszaj i wlej do garnka.
Krok 5
3 min
Do zupy możesz dodać marchewkę, kapustę lub fasolkę z puszki.
Zupa buraczkowa gotowana na bazie bulionu mięsnego i Krajanki do Zupy Buraczkowej ma nie tylko intensywny kolor, ale również smak i aromat. Zupę buraczkową możesz przyrządzić na wiele sposobów – z startą lub krojoną marchewką, kapustą lub fasolą (czerwoną lub białą) z puszki. Porcje zupy z buraczkami możesz udekorować kleksami gęstej śmietanki.
Komentarze 0