Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa brokułowo-kalafiorowa

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
1 
Kalafior
3 płaskich łyżek
Szczypiorek
1 Płaska łyżka
Masło
3 płaskich łyżek
Śmietana 36%
1 Płaska łyżka
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Bulion rozpuść w 800 ml wody.
Krok 2
0 min
Kalafior podziel na różyczki i gotuj w bulionie około 10 minut.
Krok 3
5 min
Szczypiorek zeszklij na maśle i dodaj do zupy.
Krok 4
5 min
Zupę brokułową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z kalafiorem.
Krok 5
0 min
Gotuj razem 5 minut.
Krok 6
5 min
Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.
Zupa brokułowo-kalafiorowa

Krok 1 z 6

Bulion rozpuść w 800 ml wody.

Zupa brokułowo-kalafiorowa

Krok 2 z 6

Kalafior podziel na różyczki i gotuj w bulionie około 10 minut.

Zupa brokułowo-kalafiorowa

Krok 3 z 6

Szczypiorek zeszklij na maśle i dodaj do zupy.

Zupa brokułowo-kalafiorowa

Krok 4 z 6

Zupę brokułową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z kalafiorem.

Zupa brokułowo-kalafiorowa

Krok 5 z 6

Gotuj razem 5 minut.

Zupa brokułowo-kalafiorowa

Krok 6 z 6

Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.

Połączenie idealne, czyli różyczki kalafiora i brokułu, które razem tworzą aromatyczną zupę brokułowo-kalafiorową. Całość swój głęboki smak zawdzięcza dodatkowi szczypiorku, który przed dodaniem do zupy z kalafiora i brokułu szklimy na maśle. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy śmietanę, a tuż przed podaniem – natkę pietruszki. Przyrządzaj zupę kalafiorowo-brokułową jesienią, bo właśnie w chłodne dni smakuje najlepiej!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika