Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połączenie idealne, czyli różyczki kalafiora i brokułu, które razem tworzą aromatyczną zupę brokułowo-kalafiorową. Całość swój głęboki smak zawdzięcza dodatkowi szczypiorku, który przed dodaniem do zupy z kalafiora i brokułu szklimy na maśle. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy śmietanę, a tuż przed podaniem – natkę pietruszki. Przyrządzaj zupę kalafiorowo-brokułową przez cały rok - najlepiej smakuje w chłodne dni!
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Bulion rozpuść w 800 ml wody.
Krok 2
0 min
Kalafior podziel na różyczki i gotuj w bulionie około 10 minut.
Krok 3
5 min
Szczypiorek zeszklij na maśle i dodaj do zupy.
Krok 4
5 min
Zupę brokułową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z kalafiorem.
Krok 5
0 min
Gotuj razem 5 minut.
Krok 6
5 min
Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.
Krok 1
z
6
Bulion rozpuść w 800 ml wody.
Krok 2
z
6
Kalafior podziel na różyczki i gotuj w bulionie około 10 minut.
Krok 3
z
6
Szczypiorek zeszklij na maśle i dodaj do zupy.
Krok 4
z
6
Zupę brokułową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z kalafiorem.
Krok 5
z
6
Gotuj razem 5 minut.
Krok 6
z
6
Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0