Zupa brokułowo-kalafiorowa
30min
Łatwy
2 kostek
1 opakowanie
1
Kalafior
3 płaskich łyżek
Szczypiorek
1 Płaska łyżka
Masło
3 płaskich łyżek
Śmietana 36%
1 Płaska łyżka
Pietruszka
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Bulion rozpuść w 800 ml wody.
Krok 2
0 min
Kalafior podziel na różyczki i gotuj w bulionie około 10 minut.
Krok 3
5 min
Szczypiorek zeszklij na maśle i dodaj do zupy.
Krok 4
5 min
Zupę brokułową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z kalafiorem.
Krok 5
0 min
Gotuj razem 5 minut.
Krok 6
5 min
Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.
Połączenie idealne, czyli różyczki kalafiora i brokułu, które razem tworzą aromatyczną zupę brokułowo-kalafiorową. Całość swój głęboki smak zawdzięcza dodatkowi szczypiorku, który przed dodaniem do zupy z kalafiora i brokułu szklimy na maśle. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy śmietanę, a tuż przed podaniem – natkę pietruszki. Przyrządzaj zupę kalafiorowo-brokułową jesienią, bo właśnie w chłodne dni smakuje najlepiej!
Komentarze 0