Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu jest daniem, które zachwyci Cię pysznym smakiem, jak i prostotą jego wykonania! Wystarczy, że Zupę brokułową WINIARY zagotujesz w wodzie i zrobisz do niej pyszne chipsy z jarmużu. Przygotowanie takich chipsów to naprawdę nic trudnego: skropiony oliwą jarmuż, z odrobiną startego parmezanu wstawiasz do piekarnika na 5-10 minut i voila! Zupę brokułową podawaj z pokruszonym serem kozim.
Przygotowanie
33 min
Krok 1
10 min
Zupę brokułową WINIARY wymieszaj z wodą i zagotuj.
Krok 2
20 min
Jarmuż umyj i osusz, posmaruj lekko oliwą i ułóż na blasze do pieczenia. Na posmarowany jarmuż zetrzyj na drobnej tarce parmezan, a następnie wstaw do rozgrzanego do 180° C piekarnika i piecz 5-10 minut.
Krok 3
3 min
Zupę podawaj z pokruszonym serem kozim, chipsami z jarmużu i szczypiorkiem.
Krok 1
z
3
Zupę brokułową WINIARY wymieszaj z wodą i zagotuj.
Krok 2
z
3
Jarmuż umyj i osusz, posmaruj lekko oliwą i ułóż na blasze do pieczenia. Na posmarowany jarmuż zetrzyj na drobnej tarce parmezan, a następnie wstaw do rozgrzanego do 180° C piekarnika i piecz 5-10 minut.
Krok 3
z
3
Zupę podawaj z pokruszonym serem kozim, chipsami z jarmużu i szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0