Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu
33min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
14.05 g
Węglowodany
5.26 g
Tłuszcze
16.15 g
Wartość energetyczna
222.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
33 min
Krok 1
10 min
Zupę brokułową WINIARY jak u Mamy wymieszaj z wodą i zagotuj.
Krok 2
20 min
Jarmuż umyj i osusz, posmaruj lekko oliwą i ułóż na blasze do pieczenia. Na posmarowany jarmuż zetrzyj na drobnej tarce parmezan, a następnie wstaw do rozgrzanego do 180° C piekarnika i piecz 5-10 minut.
Krok 3
3 min
Zupę podawaj z pokruszonym serem kozim, chipsami z jarmużu i szczypiorkiem.
Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu jest daniem, które zachwyci Cię pysznym smakiem, jak i prostotą jego wykonania! Wystarczy, że Zupę brokułową Jak u Mamy WINIARY zagotujesz w wodzie i zrobisz do niej pyszne chipsy z jarmużu. Przygotowanie takich chipsów to naprawdę nic trudnego: skropiony oliwą jarmuż, z odrobiną startego parmezanu wstawiasz do piekarnika na 5-10 minut i voila! Zupę brokułową podawaj z pokruszonym serem kozim.
Komentarze 0