Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
1 l
Woda
100 g
Ser kozi twardy
1 pęczek
Jarmuż
50 g
Ser parmezan o niskiej zawartości sodu
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
2 płaskich łyżek
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Zupę brokułową WINIARY jak u Mamy wymieszaj z wodą i zagotuj.
Krok 2
2 min
Jarmuż umyj i osusz, posmaruj lekko oliwą i ułóż na blasze do pieczenia. Na posmarowany jarmuż zetrzyj na drobnej tarce parmezan, a następnie wstaw do rozgrzanego do 180° C piekarnika i piecz 5-10 minut.
Krok 3
0 min
Zupę podawaj z pokruszonym serem kozim, chipsami z jarmużu i szczypiorkiem.
Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu

Krok 1 z 3

Zupę brokułową WINIARY jak u Mamy wymieszaj z wodą i zagotuj.

Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu

Krok 2 z 3

Jarmuż umyj i osusz, posmaruj lekko oliwą i ułóż na blasze do pieczenia. Na posmarowany jarmuż zetrzyj na drobnej tarce parmezan, a następnie wstaw do rozgrzanego do 180° C piekarnika i piecz 5-10 minut.

Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu

Krok 3 z 3

Zupę podawaj z pokruszonym serem kozim, chipsami z jarmużu i szczypiorkiem.

Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu jest daniem, które zachwyci Cię pysznym smakiem, jak i prostotą jego wykonania! Wystarczy, że Zupę brokułową Jak u Mamy WINIARY zagotujesz w wodzie i zrobisz do niej pyszne chipsy z jarmużu. Przygotowanie takich chipsów to naprawdę nic trudnego: skropiony oliwą jarmuż, z odrobiną startego parmezanu wstawiasz do piekarnika na 5-10 minut i voila! Zupę brokułową podawaj z pokruszonym serem kozim.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika