Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
2
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kremowa zupa brokułowa ze śmietaną i płatkami migdałów to doskonały pomysł na rozgrzewający i smaczny obiad dla całej rodziny. Do jej przygotowania wykorzystaj Zupę Brokułową Bukiet Warzyw WINIARY. Podawaj ją z chrupiącymi grzankami czosnkowymi z ciemnego pieczywa, a przed samym podaniem, na wierzchu zrób kleks ze śmietany.
Przygotowanie
28 min
Krok 1
0 min
Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 2
3 min
Dodaj śmietanę i płatki migdałowe.
Krok 3
2 min
Olej wlej na patelnię. Obierz czosnek, przekrój go na pół i wrzuć na patelnię. Przez chwilę podgrzewaj.
Krok 4
3 min
W między czasie chleb pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
0 min
Wrzuć chleb na patelnię z olejem czosnkowym i smaż na chrupko.
Krok 6
5 min
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z grzankami.
Krok 1
z
6
Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Krok 2
z
6
Dodaj śmietanę i płatki migdałowe.
Krok 3
z
6
Olej wlej na patelnię. Obierz czosnek, przekrój go na pół i wrzuć na patelnię. Przez chwilę podgrzewaj.
Krok 4
z
6
W między czasie chleb pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
z
6
Wrzuć chleb na patelnię z olejem czosnkowym i smaż na chrupko.
Krok 6
z
6
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z grzankami.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0