Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

(0)
41min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  opakowań
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
250  g
Kasza pęczak
2  g
Cebula
5 
Prawdziwki (mogą być mrożone)
5  łyżek
Oliwa z oliwek
2  szczypt
Sól
2  szczypt
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.45 g
Węglowodany
52.23 g
Tłuszcze
18.12 g
Wartość energetyczna
397.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
15 min
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
3 min
Cebulę posiekaj w kostkę.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, lekko osól i smaż na ciemnozłoty kolor.
Krok 4
2 min
Grzyby pokrój w plasterki.
Krok 5
3 min
Usmażoną cebulę dodaj do kaszy, dopraw solą i pieprzem do smaku i wymieszaj.
Krok 6
5 min
Plasterki grzybów smaż partiami na patelni z odrobiną oliwy, tak, aby się zrumieniły, a nie udusiły.
Krok 7
5 min
Zupę borowikową WINIARY Jak u Mamy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 8
3 min
Przed podaniem zupy nałóż do miseczek porcje kaszy i po kilka plasterków grzybów.
Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

Krok 1 z 8

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

Krok 2 z 8

Cebulę posiekaj w kostkę.

Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

Krok 3 z 8

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, lekko osól i smaż na ciemnozłoty kolor.

Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

Krok 4 z 8

Grzyby pokrój w plasterki.

Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

Krok 5 z 8

Usmażoną cebulę dodaj do kaszy, dopraw solą i pieprzem do smaku i wymieszaj.

Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

Krok 6 z 8

Plasterki grzybów smaż partiami na patelni z odrobiną oliwy, tak, aby się zrumieniły, a nie udusiły.

Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

Krok 7 z 8

Zupę borowikową WINIARY Jak u Mamy przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak

Krok 8 z 8

Przed podaniem zupy nałóż do miseczek porcje kaszy i po kilka plasterków grzybów.

Masz ochotę na zupę pachnącą lasem lub wakacjami u dziadków? Sięgnij po przepis na Zupę borowikową„Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak i smażoną cebulką. Złota cebulka prosto z patelni pogłębi smak zupy, a dodatek kaszy pęczak z dużą ilością błonnika sprawi, że będzie ona wyjątkowo sycąca. Zupa borowikowa „Jak u mamy” WINIARY z kaszą pęczak i smażoną cebulką to właściwy wybór, jeśli chcesz przygotować szybką i treściwą, tradycyjną zupę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha