Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekanka z kaszy gryczanej z bryndzą i bakaliami

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Kasza gryczana
120 g
Bryndza
50 g
Masło
1 pęczek
Bakalie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
357.6 kcal
Węglowodany
42.38 g
Białko
12.63 g
Tłuszcze
17.16 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
5 min
Kostkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzącej wody. Zagotuj.
Krok 2
15 min
Do bulionu dodaj kaszę i gotuj do miękkości.
Krok 3
2 min
Naczynie do zapiekania posmaruj połową masła.
Krok 4
3 min
Kaszę wymieszaj z bryndzą i bakaliami (rodzynki, orzechy włoskie, migdały).
Krok 5
5 min
Przełóż wszystko do naczynia i na wierzchu ułóż wiórki masła.
Krok 6
20 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15-20 minut.
Krok 7
2 min
Możesz udekorować natką pietruszki.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z bryndzą i bakaliami

Krok 1 z 7

Kostkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzącej wody. Zagotuj.

Zapiekanka z kaszy gryczanej z bryndzą i bakaliami

Krok 2 z 7

Do bulionu dodaj kaszę i gotuj do miękkości.

Zapiekanka z kaszy gryczanej z bryndzą i bakaliami

Krok 3 z 7

Naczynie do zapiekania posmaruj połową masła.

Zapiekanka z kaszy gryczanej z bryndzą i bakaliami

Krok 4 z 7

Kaszę wymieszaj z bryndzą i bakaliami (rodzynki, orzechy włoskie, migdały).

Zapiekanka z kaszy gryczanej z bryndzą i bakaliami

Krok 5 z 7

Przełóż wszystko do naczynia i na wierzchu ułóż wiórki masła.

Zapiekanka z kaszy gryczanej z bryndzą i bakaliami

Krok 6 z 7

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15-20 minut.

Zapiekanka z kaszy gryczanej z bryndzą i bakaliami

Krok 7 z 7

Możesz udekorować natką pietruszki.

Zapiekanka z kaszy gryczanej z dodatkiem migdałów, rodzynek i orzechów włoskich może być ciekawą przystawką do różnego rodzaju mięs na wykwintnym obiedzie. Jeśli lubisz kulinarne nowinki, wypróbuj koniecznie przepis na grykę z bryndzą i bakaliami!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika