Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

0
100 min
Łatwy

Składniki

-
6 6 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Jajko
1 szklanka
Mleko
1 łyżeczka
Sól
1 Płaska łyżka
Olej rzepakowy
20 porcji
Dynia
20 porcji
Pierś z kurczaka
8 płaskich łyżek
15 porcji
Mozzarella
1 Płaska łyżka
Masło
20 porcji
Dynia
2 płaskich łyżek
150 ml
Kwaśna śmietana
1 szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
0 min
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, mleko i sól. Miksujemy z dodatkiem oleju za pomocą blendera na gładkie ciasto. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni do momentu aż ciasto się lekko zarumieni.
Krok 2
0 min
Mięso myjemy, kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Dodajemy dynię pokrojoną w kosteczkę i podsmażamy aż dynia będzie miękka. Posypujemy obficie przyprawą gyros oraz solimy. Pod koniec dodajemy kukurydzę oraz fasolę i mieszamy. Tak przygotowany farsz wykłady kolejno na każdy naleśnik , uprzednio posmarowany cienka warstwą majonezu. Na koniec posypujemy obficie startym na tarku serem mozzarella i zwijamy w ruloniki.
Krok 3
0 min
Dynię ścieramy na traku o grubych oczkach. Łączymy ze śmietaną , majonezem i przyprawiamy do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego w którym będziemy zapiekać naleśniki wlewamy przygotowany sos dyniowo-śmietanowy.
Krok 4
0 min
Na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem cukru karmelizujemy nasiona goji.
Krok 5
0 min
Wypełnione farszem naleśniki układamy kolejno w naczyniu wypełnionym sosem dyniowo-śmietanowym i posypujemy wszystko mozzarellą oraz skarmelizowanymi nasionami goji.
Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Krok 1 z 5

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, mleko i sól. Miksujemy z dodatkiem oleju za pomocą blendera na gładkie ciasto. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni do momentu aż ciasto się lekko zarumieni.

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Krok 2 z 5

Mięso myjemy, kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Dodajemy dynię pokrojoną w kosteczkę i podsmażamy aż dynia będzie miękka. Posypujemy obficie przyprawą gyros oraz solimy. Pod koniec dodajemy kukurydzę oraz fasolę i mieszamy. Tak przygotowany farsz wykłady kolejno na każdy naleśnik , uprzednio posmarowany cienka warstwą majonezu. Na koniec posypujemy obficie startym na tarku serem mozzarella i zwijamy w ruloniki.

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Krok 3 z 5

Dynię ścieramy na traku o grubych oczkach. Łączymy ze śmietaną , majonezem i przyprawiamy do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego w którym będziemy zapiekać naleśniki wlewamy przygotowany sos dyniowo-śmietanowy.

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Krok 4 z 5

Na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem cukru karmelizujemy nasiona goji.

Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Krok 5 z 5

Wypełnione farszem naleśniki układamy kolejno w naczyniu wypełnionym sosem dyniowo-śmietanowym i posypujemy wszystko mozzarellą oraz skarmelizowanymi nasionami goji.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika