Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wołowina po tajsku
Dodaj do CookBook

Wołowina po tajsku

(0)
35 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Polędwica wołowa
1  saszetka
WINIARY Pomysł na… Makaron Pad Thai
1 
Cebula
1  łyżka
Sos sojowy
1  łyżeczka
Olej sezamowy
3  ząbków
Czosnek
1 
Papryczka chili
1  pęczek
Kolendra
0.25 
Papryka żółta
0.25 
Papryka czerwona
1 
Limonka
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.7 g
Wartość energetyczna
213.2 kcal
Tłuszcze
9.1 g
Białko
21 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wołowina po tajsku to danie dla fanów kuchni azjatyckiej. Jeśli chcesz zaimponować bliskim i przyjaciołom, zaserwuj właśnie tę potrawę! Wołowina po tajsku znacząco różni się od tego, co można znaleźć w popularnych przepisach rodem z Chin czy Japonii. Pomimo zagranicznych wpływów to, co podawane jest w Tajlandii, zachowuje swój wyjątkowy charakter.

 

Wołowina po tajsku: przepis nie jest bardzo skomplikowany i nawiązuje do klasycznego przygotowywania potraw w tym rejonie świata. Potrzebny jest więc wok, w którym możesz smażyć mięso pokrojone na cienkie paski. Jeśli regularnie planujesz serwować specjały rodem z Azji, dobrej jakości wok będzie udaną inwestycją. Przygotujesz tak nie tylko przepis na wołowinę po tajsku, ale wiele innych smakowitości.

 

Kuchnia tajska charakteryzuje się wykorzystaniem aromatycznych przypraw - dlatego nie może ich zabraknąć w Twojej recepturze. Wołowina po tajsku oznacza sięgnięcie po pieprz, sól, paprykę w kilku kolorach, kolendrę, chili, cebulę i czosnek. Wszystko po to, by wydobyć zachwycający smak i aromat!

 

Nie może zabraknąć też sosu sojowego, który jest podstawą wielu dań kuchni azjatyckiej. Przyda ci się również pikantna pasta do smażenia - Pomysł na Pad Thai WINIARY. Dzięki temu Twoja wołowina po tajsku będzie smakować tak, jak przyrządzana w ojczyźnie tego dania.

 

Pamiętaj, by wybrać odpowiednie mięso do tego dania! Jeśli masz doświadczenie z kuchnią azjatycką, będzie to znacznie łatwiejsze. Najlepiej, by była to polędwica wołowa ze sprawdzonego źródła - możesz wówczas liczyć na niezapomniane wrażenia smakowe, a wszyscy Twoi goście będą prosić o dokładkę!

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    10 min
    Wołowinę pokrój w cienkie paski i dopraw solą oraz pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka, czosnek posiekaj, a paprykę żółtą i czerwoną pokrój w cienkie paski. Papryczkę chili pokrój drobno.
  • Krok 2

    5 min
    Na rozgrzanej patelni lub w woku rozgrzej olej z olejem sezamowym i krótko podsmaż wołowinę, aż się zarumieni, a następnie wyjmij ją z patelni.
  • Krok 3

    10 min
    Na tej samej patelni podsmaż cebulę, czosnek, papryczkę chili i paski papryki przez 2-3 minuty, aż warzywa zmiękną, ale zachowają chrupkość.
  • Krok 4

    5 min
    Dodaj sos sojowy, zawartość opakowania Pomysłu na Pad thai WINIARY. Wymieszaj i gotuj razem ok. 5 min mieszając.
  • Krok 5

    5 min
    Włóż z powrotem wołowinę na patelnię, wymieszaj z warzywami i sosem, aby składniki dokładnie się połączyły. Dopraw do smaku solą i pieprzem, sokiem z limonki oraz posiekaną kolendrą.
Wołowina po tajsku

Krok 1 z 5

Wołowinę pokrój w cienkie paski i dopraw solą oraz pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka, czosnek posiekaj, a paprykę żółtą i czerwoną pokrój w cienkie paski. Papryczkę chili pokrój drobno.

Wołowina po tajsku

Krok 2 z 5

Na rozgrzanej patelni lub w woku rozgrzej olej z olejem sezamowym i krótko podsmaż wołowinę, aż się zarumieni, a następnie wyjmij ją z patelni.

Wołowina po tajsku

Krok 3 z 5

Na tej samej patelni podsmaż cebulę, czosnek, papryczkę chili i paski papryki przez 2-3 minuty, aż warzywa zmiękną, ale zachowają chrupkość.

Wołowina po tajsku

Krok 4 z 5

Dodaj sos sojowy, zawartość opakowania Pomysłu na Pad thai WINIARY. Wymieszaj i gotuj razem ok. 5 min mieszając.

Wołowina po tajsku

Krok 5 z 5

Włóż z powrotem wołowinę na patelnię, wymieszaj z warzywami i sosem, aby składniki dokładnie się połączyły. Dopraw do smaku solą i pieprzem, sokiem z limonki oraz posiekaną kolendrą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia tajska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjny przepis na zupę strogonow z wołowiną

    Tradycyjny przepis na zupę strogonow z wołowiną

    47 min Średni
  • Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    15 min Łatwy
  • Wołowina po burgundzku

    Wołowina po burgundzku

    2 godz 26 min Średni
  • Wołowina po mongolsku

    Wołowina po mongolsku

    48 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu