Wołowina po tajsku to danie dla fanów kuchni azjatyckiej. Jeśli chcesz zaimponować bliskim i przyjaciołom, zaserwuj właśnie tę potrawę! Wołowina po tajsku znacząco różni się od tego, co można znaleźć w popularnych przepisach rodem z Chin czy Japonii. Pomimo zagranicznych wpływów to, co podawane jest w Tajlandii, zachowuje swój wyjątkowy charakter.
Wołowina po tajsku: przepis nie jest bardzo skomplikowany i nawiązuje do klasycznego przygotowywania potraw w tym rejonie świata. Potrzebny jest więc wok, w którym możesz smażyć mięso pokrojone na cienkie paski. Jeśli regularnie planujesz serwować specjały rodem z Azji, dobrej jakości wok będzie udaną inwestycją. Przygotujesz tak nie tylko przepis na wołowinę po tajsku, ale wiele innych smakowitości.
Kuchnia tajska charakteryzuje się wykorzystaniem aromatycznych przypraw - dlatego nie może ich zabraknąć w Twojej recepturze. Wołowina po tajsku oznacza sięgnięcie po pieprz, sól, paprykę w kilku kolorach, kolendrę, chili, cebulę i czosnek. Wszystko po to, by wydobyć zachwycający smak i aromat!
Nie może zabraknąć też sosu sojowego, który jest podstawą wielu dań kuchni azjatyckiej. Przyda ci się również pikantna pasta do smażenia - Pomysł na Pad Thai WINIARY. Dzięki temu Twoja wołowina po tajsku będzie smakować tak, jak przyrządzana w ojczyźnie tego dania.
Pamiętaj, by wybrać odpowiednie mięso do tego dania! Jeśli masz doświadczenie z kuchnią azjatycką, będzie to znacznie łatwiejsze. Najlepiej, by była to polędwica wołowa ze sprawdzonego źródła - możesz wówczas liczyć na niezapomniane wrażenia smakowe, a wszyscy Twoi goście będą prosić o dokładkę!