Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Włoskie bułeczki maritozzi z kremem budyniowym
Dodaj do CookBook

Włoskie bułeczki maritozzi z kremem budyniowym

(0)
30 min
Średni
Autorem przepisu jest Karolina Urban
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 sztuk

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Ciasto:
375  g
Mąka pszenna
3 
Jajko
40  g
Cukier
125  ml
Mleko
2  łyżek
Miód
7  g
Drożdże instant
1  łyżka
Ekstrakt waniliowy
1  szczypta
Sól
90  g
Masło
90  g
Oliwa z oliwek
0.5 
Skórka z pomarańczy
0.5 
Skórka z cytryny
trochę
Do posmarowania:
1 
Jajko
1  łyżka
Mleko
1 
Krem:
1  opakowanie
Budyń o smaku pistacji z nutą maliny bez dodatku cukru WINIARY
1.5  łyżek
Cukier
1.5  łyżek
Mąka pszenna
450  ml
Mleko
1  łyżka
Masło
trochę
Do dekoracji
trochę
Posiekane pistacje
trochę
Maliny liofilizowane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.2 g
Wartość energetyczna
243.3 kcal
Tłuszcze
18.4 g
Białko
4.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Włoskie bułeczki maritozzi z kremem budyniowym! Nieziemsko mięciutkie, pachnące cytrusami i wypełnione po brzegi aksamitnym kremem z budyniu WINIARY o smaku Pistacji z maliną – nowośś, obok której nie da się przejść obojętnie! 💚 Ten deser wygląda jak z rzymskiej cukierni, a smakuje… jeszcze lepiej. Koniecznie go wypróbuj i przygotuj go razem z Karolina Urban | Twórca Kulinarny (@_mamwypieki)

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    15 min
    Zagnieć drożdżowe ciasto z podanych składników, wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasto wyrabiaj przez 15 minut, aż będzie gładkie i lśniące, na koniec dodaj miękkie masło i oliwę z oliwek. Wyrób do połączenia składników. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia (najlepiej na całą noc do lodówki).
  • Krok 2

    5 min
    Kolejnego dnia odgazuj ciasto, uformuj 12 bułeczek (każda około 70 g) i odstaw do wyrośnięcia na 1-2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni (góra dół) przez 10–15 minut aż zbrązowieją.
  • Krok 3

    5 min
    W międzyczasie przygotuj krem budyniowy. Do 200 ml zimnego mleka dodaj budyń pistacjowy WINIARY, cukier i mąkę następnie dokładnie wymieszaj. W rondelku zagotuj mleko i dodaj wymieszany budyń. Całość energicznie wymieszaj, aby powstał gładki, gęsty i aksamitny krem. Odstaw na bok, po wystygnięciu dodaj masło, wymieszaj i odstaw do lodówki na mniej więcej 15-30 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Bułeczki maritozzi natnij, wypełnij kremem, nadmiar kremu budyniowego zdejmij za pomocą noża, udekoruj pistacjami i malinami.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Włoskie lody kawowe na patyku

    Włoskie lody kawowe na patyku

    3 godz 21 min Łatwy
  • Zupa kapuściana z kapusty włoskiej na skrzydełkach z indyka

    Zupa kapuściana z kapusty włoskiej na skrzydełkach z indyka

    1 godz 21 min Łatwy
  • Gołąbki włoskie

    Gołąbki włoskie

    1 godz 3 min Łatwy
  • Zupa krem z kopru włoskiego z prażonymi płatkami jaglanymi

    Zupa krem z kopru włoskiego z prażonymi płatkami jaglanymi

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu