Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Teriyaki Noodles z jajkiem i chrupiącymi warzywami
Dodaj do CookBook

Teriyaki Noodles z jajkiem i chrupiącymi warzywami

(1)
16 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

1 porcja

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Noodles Teriyaki w torebce
trochę
Grzyby enoki (lub inne ulubione grzyby)
2  liści
Liść bok choy (lub innego liściastego warzywa)
1 
Jajko
1  łyżeczka
Sezam czarny
1  łyżka
Orzeszki ziemne prażone
trochę
Sól, pieprz do smaku
1  łyżka
Olej do smażenia
2 
Papryczki chilli (opcjonalnie, dla pikantności)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.5 g
Wartość energetyczna
222.4 kcal
Tłuszcze
20.1 g
Białko
8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

16 min
  • Krok 1

    4 min
    Przygotowanie makaronu: Makaron WINIARY Saucy Noodles Teriyaki zalej gorąco wodą- zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 2

    5 min
    Smażenie jajka: Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju usmaż jajko sadzone na średnim ogniu. W zależności od preferencji, możesz zostawić żółtko płynne lub smażyć dłużej, aż będzie bardziej ścięte.
  • Krok 3

    3 min
    Grzyby i warzywa: Na tej samej patelni dodaj grzyby enoki oraz liście bok choy i smaż przez 2-3 minuty, aż warzywa lekko zmiękną, ale zachowają swoją chrupkość.
  • Krok 4

    1 min
    Łączenie składników: Do przygotowanego makaronu dodaj usmażone grzyby i warzywa, wymieszaj dokładnie. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 5

    3 min
    Podanie: Na talerzu ułóż makaron z warzywami, a na wierzch połóż usmażone jajko. Posyp prażonymi orzechami ziemnymi, nasionami sezamu oraz drobno pokrojoną papryczką chili, jeśli lubisz ostre dania.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

    Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

    28 min Łatwy
  • Łosoś teriyaki pieczony

    Łosoś teriyaki pieczony

    1 godz 2 min Średni
  • Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    30 min Średni
  • Łosoś teriyaki z frytkownicy beztłuszczowej

    Łosoś teriyaki z frytkownicy beztłuszczowej

    14 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu