Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie myślałam, że dodatek majonezu dekoracyjnego Winiary do ciasta może przynieść taki efekt.
Przygotowanie
61 min
Krok 1
10 min
Białka ubijam na sztywna pianę.
Krok 2
5 min
Do ubitej piany dodaję stopniowo cukier i po jednym żółtku.
Krok 3
5 min
Nie przerywając ucierania, dodaję po łyżce majonezu. Obie mąki przesiewam, mieszam z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączę z masą.
Krok 4
40 min
Formę z kominkiem smaruje tłuszczem, piekarnik nagrzewam do 180°C i wstawiam ciasto na 35-40 min.
Krok 5
1 min
Upieczoną zostawiam w formie, aż wystygnie. Następnie wyjmuję i dekoruję ozdobami wielkanocnymi.
Krok 1
z
5
Białka ubijam na sztywna pianę.
Krok 2
z
5
Do ubitej piany dodaję stopniowo cukier i po jednym żółtku.
Krok 3
z
5
Nie przerywając ucierania, dodaję po łyżce majonezu. Obie mąki przesiewam, mieszam z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączę z masą.
Krok 4
z
5
Formę z kominkiem smaruje tłuszczem, piekarnik nagrzewam do 180°C i wstawiam ciasto na 35-40 min.
Krok 5
z
5
Upieczoną zostawiam w formie, aż wystygnie. Następnie wyjmuję i dekoruję ozdobami wielkanocnymi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0