Wegetariańskie spaghetti bolognese
45min
Średni
2
paczek
SENSATIONAL MIELONE Garden Gourmet
2
Marchewka (drobno posiekana)
1
Seler naciowy (drobno posiekany)
200
g
Pieczarki (pokrojone w plastry)
800
g
Pomidory (pokrojone w kostkę)
1
Cebula (drobno posiekana)
3
ząbków
Czosnek (drobno posiekany)
2
łyżek
Przecier pomidorowy
1
szczypta
Gałki muszkatołowej
2
łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Świeżo mielony pieprz
50
g
Starty włoski ser lub ser wegański
trochę
Świeże liście bazylii
.
Wartości odżywcze
Białko
17.87 g
Węglowodany
19.6 g
Tłuszcze
12.82 g
Wartość energetyczna
258.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
30 min
Rozgrzej oliwę na patelni i smaż cebulę, marchewkę, seler, czosnek i pieczarki aż zmiękną (5-10 minut). Dodaj pozostałe składniki (oprócz SENSATIONAL MIELONE) i gotuj przez 15-20 minut, aż sos zgęstnieje.
Krok 2
10 min
Ugotuj makaron. Zachowaj 3-4 łyżki wody z gotowania.
Krok 3
4 min
Dodaj SENSATIONAL MIELONE do sosu pomidorowego i podgrzewaj przez 3-4 minuty, dodając wodę z gotowania makaronu.
Krok 4
1 min
Makaron wymieszaj z sosem. Wyśmienite spaghetti Bolognese podawaj z serem i bazylią.
Wegetariańskie spaghetti bolognese to bogate w smak i aromat danie z makaronu i pomysł na szybki obiad. Zobacz nasz przepis!
Komentarze 0