Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wegetariańskie klopsy z papryką

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Klopsiki warzywne Garden Gourmet
1 
Cebula (posiekana)
200 g
Ryż pełnoziarnisty
100 g
Odsączona czarna fasola (ugotowana)
150 g
Kukurydza
1 puszka
Pomidorów krojonych
0.5 
Czerwone chili (pokrojone)
1 łyżka
Kminek mielony
1 łyżka
Ziarna kolendry
0.5 pęczek
Kolendra świeża
2 łyżek
Olej roslinny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.24 g
Węglowodany
66.52 g
Tłuszcze
24.88 g
Wartość energetyczna
579.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
20 min
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ryż z połową cebuli. Kiedy cebula się zeszkli dodaj bulion i gotuj około 15 minut.
Krok 2
1 min
Na ostatnie 5 minut gotowania dorzuć fasolę do ryżu.
Krok 3
12 min
Przygotuj klopsiki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 4
1 min
Zdejmij ryż z fasolą z patelni.
Krok 5
17 min
Wrzuć na patelnie pozostałą cebulę i papryczkę chili i smaż przez 2 minuty. Następnie dodaj przyprawy (kminek i mieloną kolendrę), a po pół minuty dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Krok 6
1 min
Na ostatnie 5 minut gotowania dodaj klopsiki i kukurydzę.
Krok 7
1 min
Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.
Wegetariańskie klopsy z papryką

Krok 1 z 7

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ryż z połową cebuli. Kiedy cebula się zeszkli dodaj bulion i gotuj około 15 minut.

Wegetariańskie klopsy z papryką

Krok 2 z 7

Na ostatnie 5 minut gotowania dorzuć fasolę do ryżu.

Wegetariańskie klopsy z papryką

Krok 3 z 7

Przygotuj klopsiki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Wegetariańskie klopsy z papryką

Krok 4 z 7

Zdejmij ryż z fasolą z patelni.

Wegetariańskie klopsy z papryką

Krok 5 z 7

Wrzuć na patelnie pozostałą cebulę i papryczkę chili i smaż przez 2 minuty. Następnie dodaj przyprawy (kminek i mieloną kolendrę), a po pół minuty dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Wegetariańskie klopsy z papryką

Krok 6 z 7

Na ostatnie 5 minut gotowania dodaj klopsiki i kukurydzę.

Wegetariańskie klopsy z papryką

Krok 7 z 7

Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.

Wypróbuj ten wegetariański przepis na kulki Garden Gourmet w towarzystwie papryki, czarnej fasoli, kukurydzy i ryżu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika