Wegetariańskie klopsy z papryką
53min
Łatwy
2
paczek
Klopsiki warzywne Garden Gourmet
1
Cebula (posiekana)
200
g
Ryż pełnoziarnisty
100
g
Odsączona czarna fasola (ugotowana)
150
g
Kukurydza
1
puszka
Pomidorów krojonych
0.5
Czerwone chili (pokrojone)
1
łyżka
Kminek mielony
1
łyżka
Ziarna kolendry
0.5
pęczek
Kolendra świeża
2
łyżek
Olej roslinny
.
Wartości odżywcze
Białko
23.24 g
Węglowodany
66.52 g
Tłuszcze
24.88 g
Wartość energetyczna
579.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
53 min
Krok 1
20 min
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż ryż z połową cebuli. Kiedy cebula się zeszkli dodaj bulion i gotuj około 15 minut.
Krok 2
1 min
Na ostatnie 5 minut gotowania dorzuć fasolę do ryżu.
Krok 3
12 min
Przygotuj klopsiki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 4
1 min
Zdejmij ryż z fasolą z patelni.
Krok 5
17 min
Wrzuć na patelnie pozostałą cebulę i papryczkę chili i smaż przez 2 minuty. Następnie dodaj przyprawy (kminek i mieloną kolendrę), a po pół minuty dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Krok 6
1 min
Na ostatnie 5 minut gotowania dodaj klopsiki i kukurydzę.
Krok 7
1 min
Podawaj z ryżem i świeżą kolendrą.
Wypróbuj ten wegetariański przepis na kulki Garden Gourmet w towarzystwie papryki, czarnej fasoli, kukurydzy i ryżu.
Komentarze 0