Wegetariańskie curry
25min
Łatwy
2
paczek
Grillowane fileciki roślinne Garden Gourmet
200
g
Szpinak
210
g
Ciecierzyca
1
Bataty
400
g
Pomidory
2
ząbków
Czosnek (drobno posiekany)
300
g
Brązowy ryż basmati
1
duży
Duża cebula (drobno posiekana)
4
łyżek
Orzechy nerkowca (uprażone)
15
g
Imbir (drobno posiekany)
2
Ziarna kardamonu
1
łyżeczka
Kurkuma
1
łyżka
Oliwa z oliwek
3
łyżek
Pasta curry
1
pęczek
Liście kolendry
.
Wartości odżywcze
Białko
34.19 g
Węglowodany
58.9 g
Tłuszcze
22.95 g
Wartość energetyczna
573.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Na patelnię wlej oliwę i na małym ogniu smaż cebulę, aż stanie się chrupiąca i brązowa (około 5-10 minut). Następnie zdejmij ją z patelni i odłóż na bok. .
Krok 2
5 min
Do wrzącej wody wrzuć batata i gotuj go przez 5 minut. Po tym czasie odcedź go i odstaw na bok.
Krok 3
15 min
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją, w wodzie z dodatkiem kardamonu i kurkumy.
Krok 4
15 min
Delikatnie podgrzej pastę curry na patelni, a następnie dodaj imbir i czosnek. Dorzuć pokrojonego w kawałki batata i ciecierzycę i mieszaj tak, by pasta curry obtoczyła warzywa. Dodaj pomidory i gotuj przez około 10 minut, aż sok z nich lekko się zredukuje.
Krok 5
1 min
Dodaj kawałki filecików roślinnych, a po 5 minutach dorzuć szpinak i gotuj pod przykryciem przez 1-2 minuty.
Krok 6
1 min
Na koniec posyp danie chrupiącą cebulą, świeżą kolendrą i prażonymi orzechami nerkowca i podaj z ryżem.
Curry wegetariańskie z filecikami roślinnymi Garden Gourmet, szpinakiem, ciecierzycą i pomidorkami. Zobacz nasz przepis!
Komentarze 0