Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wegetariańskie curry

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Grillowane fileciki roślinne Garden Gourmet
200 g
Szpinak
210 g
Ciecierzyca
1 
Bataty
400 g
Pomidory
2 ząbków
Czosnek (drobno posiekany)
300 g
Brązowy ryż basmati
1 duży
Duża cebula (drobno posiekana)
4 łyżek
Orzechy nerkowca (uprażone)
15 g
Imbir (drobno posiekany)
2 
Ziarna kardamonu
1 łyżeczka
Kurkuma
1 łyżka
Oliwa z oliwek
3 łyżek
Pasta curry
1 pęczek
Liście kolendry

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.19 g
Węglowodany
58.9 g
Tłuszcze
22.95 g
Wartość energetyczna
573.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Na patelnię wlej oliwę i na małym ogniu smaż cebulę, aż stanie się chrupiąca i brązowa (około 5-10 minut). Następnie zdejmij ją z patelni i odłóż na bok. .
Krok 2
5 min
Do wrzącej wody wrzuć batata i gotuj go przez 5 minut. Po tym czasie odcedź go i odstaw na bok.
Krok 3
15 min
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją, w wodzie z dodatkiem kardamonu i kurkumy.
Krok 4
15 min
Delikatnie podgrzej pastę curry na patelni, a następnie dodaj imbir i czosnek. Dorzuć pokrojonego w kawałki batata i ciecierzycę i mieszaj tak, by pasta curry obtoczyła warzywa. Dodaj pomidory i gotuj przez około 10 minut, aż sok z nich lekko się zredukuje.
Krok 5
1 min
Dodaj kawałki filecików roślinnych, a po 5 minutach dorzuć szpinak i gotuj pod przykryciem przez 1-2 minuty.
Krok 6
1 min
Na koniec posyp danie chrupiącą cebulą, świeżą kolendrą i prażonymi orzechami nerkowca i podaj z ryżem.
Wegetariańskie curry

Krok 1 z 6

Na patelnię wlej oliwę i na małym ogniu smaż cebulę, aż stanie się chrupiąca i brązowa (około 5-10 minut). Następnie zdejmij ją z patelni i odłóż na bok. .

Wegetariańskie curry

Krok 2 z 6

Do wrzącej wody wrzuć batata i gotuj go przez 5 minut. Po tym czasie odcedź go i odstaw na bok.

Wegetariańskie curry

Krok 3 z 6

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją, w wodzie z dodatkiem kardamonu i kurkumy.

Wegetariańskie curry

Krok 4 z 6

Delikatnie podgrzej pastę curry na patelni, a następnie dodaj imbir i czosnek. Dorzuć pokrojonego w kawałki batata i ciecierzycę i mieszaj tak, by pasta curry obtoczyła warzywa. Dodaj pomidory i gotuj przez około 10 minut, aż sok z nich lekko się zredukuje.

Wegetariańskie curry

Krok 5 z 6

Dodaj kawałki filecików roślinnych, a po 5 minutach dorzuć szpinak i gotuj pod przykryciem przez 1-2 minuty.

Wegetariańskie curry

Krok 6 z 6

Na koniec posyp danie chrupiącą cebulą, świeżą kolendrą i prażonymi orzechami nerkowca i podaj z ryżem.

Curry wegetariańskie z filecikami roślinnymi Garden Gourmet, szpinakiem, ciecierzycą i pomidorkami. Zobacz nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika