Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Warzywny Bowl z panierowanym tofu
Dodaj do CookBook

Warzywny Bowl z panierowanym tofu

(0)
37 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Na panierowane tofu:
250  g
Tofu
2  łyżek
Olej roślinny
1 
Na dodatki:
1  szklanka
Ugotowany ryż jaśminowy lub brązowy
1 
Awokado
1 
Ogórek
1 
Starta marchewka
1  opakowanie
WINIARY "Pomysł na... Chrupiącego kurczaka ser"
trochę
Rzodkiewka
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Ulubione kiełki
trochę
Sos Mayo Sriracha WINIARY
trochę
Liście nori
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
117.2 g
Wartość energetyczna
906.6 kcal
Tłuszcze
39.9 g
Białko
25.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

37 min
  • Krok 1

    2 min
    Przygotowanie tofu: Odsącz tofu z nadmiaru wody, owiń w czysty ręcznik kuchenny i delikatnie przyciśnij, aby usunąć nadmiar wilgoci. Pokrój w kostkę o boku około 2-3 cm. W misce wymieszaj panierkę Winiary z 2 łyżkami oleju. Dodaj pokrojone tofu i delikatnie wymieszaj, aby każdy kawałek był równomiernie pokryty panierką.
  • Krok 2

    10 min
    Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i smaż tofu na złocisty kolor z każdej strony, około 2-3 minut z każdej strony. Następnie odstaw na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  • Krok 3

    5 min
    Rozgrzej Air Fryer do 180°C. Spryskaj koszyk Air Fryera olejem w sprayu lub delikatnie posmaruj olejem, aby zapobiec przywieraniu.
  • Krok 4

    10 min
    Umieść zapanierowane tofu w koszyku Air Fryera w jednej warstwie, pozostawiając odstępy między kawałkami dla zapewnienia równomiernego obiegu powietrza. Smaż przez około 15-20 minut, potrząsając koszykiem lub obracając tofu w połowie czasu, aż stanie się złociste i chrupiące.
  • Krok 5

    5 min
    Do małej miski wlej sos WINIARY mayo sriracha i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
  • Krok 6

    5 min
    Na dnie miski ułóż porcję ugotowanego ryżu, na ryż ułóż plastry awokado, ogórka, marchewki, kiełki i rzodkiewki. Na wierzchu połóż usmażone tofu. Całość polej sosem majo-sriracha. Opcjonalnie posyp sezamem lub posiekanymi orzeszkami ziemnymi dla dodatkowej chrupkości.
Warzywny Bowl z panierowanym tofu

Krok 1 z 6

Przygotowanie tofu: Odsącz tofu z nadmiaru wody, owiń w czysty ręcznik kuchenny i delikatnie przyciśnij, aby usunąć nadmiar wilgoci. Pokrój w kostkę o boku około 2-3 cm. W misce wymieszaj panierkę Winiary z 2 łyżkami oleju. Dodaj pokrojone tofu i delikatnie wymieszaj, aby każdy kawałek był równomiernie pokryty panierką.

Warzywny Bowl z panierowanym tofu

Krok 2 z 6

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i smaż tofu na złocisty kolor z każdej strony, około 2-3 minut z każdej strony. Następnie odstaw na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Warzywny Bowl z panierowanym tofu

Krok 3 z 6

Rozgrzej Air Fryer do 180°C. Spryskaj koszyk Air Fryera olejem w sprayu lub delikatnie posmaruj olejem, aby zapobiec przywieraniu.

Warzywny Bowl z panierowanym tofu

Krok 4 z 6

Umieść zapanierowane tofu w koszyku Air Fryera w jednej warstwie, pozostawiając odstępy między kawałkami dla zapewnienia równomiernego obiegu powietrza. Smaż przez około 15-20 minut, potrząsając koszykiem lub obracając tofu w połowie czasu, aż stanie się złociste i chrupiące.

Warzywny Bowl z panierowanym tofu

Krok 5 z 6

Krok 5

Do małej miski wlej sos WINIARY mayo sriracha i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

Warzywny Bowl z panierowanym tofu

Krok 6 z 6

Krok 6

Na dnie miski ułóż porcję ugotowanego ryżu, na ryż ułóż plastry awokado, ogórka, marchewki, kiełki i rzodkiewki. Na wierzchu połóż usmażone tofu. Całość polej sosem majo-sriracha. Opcjonalnie posyp sezamem lub posiekanymi orzeszkami ziemnymi dla dodatkowej chrupkości.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Inny
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Śniadanie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chłodnik z botwiny na bulionie warzywnym

    Chłodnik z botwiny na bulionie warzywnym

    1 godz 58 min Łatwy
  • Kolorowy warzywny wok z polędwiczką wieprzową

    Kolorowy warzywny wok z polędwiczką wieprzową

    20 min Łatwy
  • Chłodnik warzywny z serem feta i grzankami

    Chłodnik warzywny z serem feta i grzankami

    1 godz 59 min Łatwy
  • Zupa miso na bulionie warzywnym z makaronem ryżowym

    Zupa miso na bulionie warzywnym z makaronem ryżowym

    36 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu