Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.54 g
Węglowodany
16.12 g
Tłuszcze
15.14 g
Wartość energetyczna
202.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
6 min
Warzywa umyj i pokrój tak, jak lubisz. Możesz zrobić z nich np. szaszłyki.
Krok 2
3 min
Obierz listki rozmarynu i drobno posiekaj.
Krok 3
5 min
Następnie wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 4
15 min
Wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą i odstaw je na minimum 15 minut.
Krok 5
10 min
Grilluj na rozgrzanym grillu tak długo, jak lubisz.
Krok 6
1 min
Podkręć smak Sosem Czosnkowym WINIARY.
Lubisz rozpływać się nad aromatem grillowych potraw? Odkryj nowy smak i zapach marynowanych warzyw z grilla! Dobrze przygotowane warzywa z grilla potrafią przyprawić o zwiększony apetyt i szybsze bicie serca… szczególnie, gdy wzbogacisz ich smak Sosem Czosnkowym WINIARY. Aby raczyć się wybornym smakiem warzyw z grilla, wystarczy wymieszać cukinię, paprykę, bakłażan i czerwoną cebulę w marynacie i grillować warzywa tak długo, jak lubisz. Są doskonałym dodatkiem do innych grillowanych potraw!
Komentarze 0