Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

0
44 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Sos czosnkowy WINIARY
1 
Cukinia
1 
Papryka czerwona
1 
Bakłażan
1 
Czerwona cebula
4 łyżek
Oliwa z oliwek
3 łyżek
Ocet balsamiczny
3 gałązek
Rozmaryn świeży
0.5 łyżeczka
Cukier
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
198 kcal
Węglowodany
16.12 g
Białko
2.54 g
Tłuszcze
14.64 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
10 min
Warzywa umyj i pokrój tak, jak lubisz. Możesz zrobić z nich np. szaszłyki.
Krok 2
3 min
Obierz listki rozmarynu i drobno posiekaj.
Krok 3
5 min
Następnie wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 4
15 min
Wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą i odstaw je na minimum 15 minut.
Krok 5
10 min
Grilluj na rozgrzanym grillu tak długo, jak lubisz.
Krok 6
1 min
Podkręć smak Sosem Czosnkowym WINIARY.
Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 1 z 6

Warzywa umyj i pokrój tak, jak lubisz. Możesz zrobić z nich np. szaszłyki.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 2 z 6

Obierz listki rozmarynu i drobno posiekaj.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 3 z 6

Następnie wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 4 z 6

Wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą i odstaw je na minimum 15 minut.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 5 z 6

Grilluj na rozgrzanym grillu tak długo, jak lubisz.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 6 z 6

Podkręć smak Sosem Czosnkowym WINIARY.

Lubisz rozpływać się nad aromatem grillowych potraw? Odkryj nowy smak i zapach marynowanych warzyw z grilla! Dobrze przygotowane warzywa z grilla potrafią przyprawić o zwiększony apetyt i szybsze bicie serca… szczególnie, gdy wzbogacisz ich smak Sosem Czosnkowym WINIARY. Aby raczyć się wybornym smakiem warzyw z grilla, wystarczy wymieszać cukinię, paprykę, bakłażan i czerwoną cebulę w marynacie i grillować warzywa tak długo, jak lubisz. Są doskonałym dodatkiem do innych grillowanych potraw!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika