Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

(0)
40min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

trochę
Sos czosnkowy WINIARY
1 
Cukinia
1 
Papryka żółta lub czerwona
1 
Bakłażan
1 
Czerwona cebula
4  łyżek
Olej lub oliwa
3  łyżek
Ocet balsamiczny
3  gałązek
Rozmaryn świeży
0.5  łyżeczka
Cukier
1  ząbek
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.54 g
Węglowodany
16.12 g
Tłuszcze
15.14 g
Wartość energetyczna
202.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
6 min
Warzywa umyj i pokrój tak, jak lubisz. Możesz zrobić z nich np. szaszłyki.
Krok 2
3 min
Obierz listki rozmarynu i drobno posiekaj.
Krok 3
5 min
Następnie wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 4
15 min
Wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą i odstaw je na minimum 15 minut.
Krok 5
10 min
Grilluj na rozgrzanym grillu tak długo, jak lubisz.
Krok 6
1 min
Podkręć smak Sosem Czosnkowym WINIARY.
Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 1 z 6

Warzywa umyj i pokrój tak, jak lubisz. Możesz zrobić z nich np. szaszłyki.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 2 z 6

Obierz listki rozmarynu i drobno posiekaj.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 3 z 6

Następnie wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 4 z 6

Wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą i odstaw je na minimum 15 minut.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 5 z 6

Grilluj na rozgrzanym grillu tak długo, jak lubisz.

Warzywa z grilla marynowane w occie balsamicznym z rozmarynem

Krok 6 z 6

Podkręć smak Sosem Czosnkowym WINIARY.

Lubisz rozpływać się nad aromatem grillowych potraw? Odkryj nowy smak i zapach marynowanych warzyw z grilla! Dobrze przygotowane warzywa z grilla potrafią przyprawić o zwiększony apetyt i szybsze bicie serca… szczególnie, gdy wzbogacisz ich smak Sosem Czosnkowym WINIARY. Aby raczyć się wybornym smakiem warzyw z grilla, wystarczy wymieszać cukinię, paprykę, bakłażan i czerwoną cebulę w marynacie i grillować warzywa tak długo, jak lubisz. Są doskonałym dodatkiem do innych grillowanych potraw!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha