
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Warstwowa sałatka z szynką, pieczarkami i brokułem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
8 minKrok 3
10 minKrok 4
2 minKrok 5
2 minKrok 6
2 minKrok 7
1 minKrok 8
1 minKrok 9
2 minKrok 10
1 minKrok 1 z 10
Jajka kurze oraz przepiórcze ugotuj na twardo i odstaw do wystygnięcia.
Krok 2 z 10
1/3 główki brokuła podziel na różyczki i włóż do osolonego wrzątku na 5 minut. Również odstaw do wystygnięcia.
Krok 3 z 10
Pieczarki opłucz, osusz, pokrój w półplasterki. Następnie usmaż na rozgrzanej, suchej patelni (bez tłuszczu), doprawiając do smaku solą i pieprzem. Smaż, aż cała woda z pieczarek odparuje. Odstaw do wystygnięcia.
Krok 4 z 10
Brokuła podziel na nieduże kawałeczki i ułóż na dnie miski.
Krok 5 z 10
Pokrój na drobną kostkę szynkę i ułóż na warstwie brokuła.
Krok 6 z 10
Oddziel żółtka od białek ugotowanych kurzych jaj, rozdrobnij i ułóż na warstwie szynki. Dopraw tę warstwę solą i pieprzem do smaku.
Krok 7 z 10
Na warstwie żółtek delikatnie wyłóż i rozprowadź Sos czosnkowy WINIARY.
Krok 8 z 10
Kolejną warstwą będą wystudzone smażone pieczarki.
Krok 9 z 10
Zetrzyj na tarce białka jaj kurzych i ułóż jako ostatnią warstwę.
Krok 10 z 10
Sałatkę udekoruj połówkami przepiórczych jaj. Wierzch posyp delikatnie solą i pieprzem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1