Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tosty z barszczem czerwonym WINIARY
Dodaj do CookBook

Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

(0)
18 min
Łatwy
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
8  plastrów
Pieczywo tostowe
8  plastrów
Ser cheddar lub inny ulubiony
trochę
Szpinak świeży
1  ząbek
Czosnek
1  kawałek
Papryka czerwona
1  kawałek
Papryka żółta
trochę
Oliwa do smażenia
trochę
Masło
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
27 g
Wartość energetyczna
430.1 kcal
Tłuszcze
23.4 g
Białko
17.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

18 min
  • Krok 1

    3 min
    Przygotuj barszcz czerwony WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 2

    6 min
    Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, dodaj pokrojoną w paseczki paprykę oraz garść świeżego szpinaku i smaż przez 2-3 minuty. Dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez razem przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    1 min
    Każdą kromkę pieczywa tostowego posmaruj cienko masłem z jednej strony.
  • Krok 4

    3 min
    Na czterech kromkach (od strony bez masła) ułóż po dwa plasterki sera, a następnie dodaj podsmażoną paprykę ze szpinakiem. Przykryj pozostałymi kromkami, masłem na zewnątrz.
  • Krok 5

    3 min
    Smaż tosty na rozgrzanej patelni lub w opiekaczu, aż chleb się zarumieni, a ser rozpuści.
  • Krok 6

    2 min
    Przekrój tosty na trójkąty lub połówki i podawaj gorące razem z barszczem czerwonym WINIARY.
Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

Krok 1 z 6

Przygotuj barszcz czerwony WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

Krok 2 z 6

Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, dodaj pokrojoną w paseczki paprykę oraz garść świeżego szpinaku i smaż przez 2-3 minuty. Dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez razem przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.

Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

Krok 3 z 6

Każdą kromkę pieczywa tostowego posmaruj cienko masłem z jednej strony.

Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

Krok 4 z 6

Na czterech kromkach (od strony bez masła) ułóż po dwa plasterki sera, a następnie dodaj podsmażoną paprykę ze szpinakiem. Przykryj pozostałymi kromkami, masłem na zewnątrz.

Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

Krok 5 z 6

Smaż tosty na rozgrzanej patelni lub w opiekaczu, aż chleb się zarumieni, a ser rozpuści.

Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

Krok 6 z 6

Przekrój tosty na trójkąty lub połówki i podawaj gorące razem z barszczem czerwonym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Entrant
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tosty z patelni

    Tosty z patelni

    19 min Łatwy
  • Tosty z patelni z omletem i warzywami

    Tosty z patelni z omletem i warzywami

    15 min Łatwy
  • Tosty francuskie z ziołami

    Tosty francuskie z ziołami

    27 min Łatwy
  • Szybkie tosty z opiekacza

    Szybkie tosty z opiekacza

    8 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu