Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tatar ze śledzia
Dodaj do CookBook

Tatar ze śledzia

(0)
1 godz 5 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Filet z matiasa
2 
Ogórek kiszony lub konserwowy
trochę
Grzybki konserwowe
1 
Pieczona papryka czerwona bez skóry
1 
Czerwona cebula mała
2  łyżeczek
Musztarda francuska
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  szczypta
Pieprz
1 
Natka pietruszki
4  plastrów
Ulubione ciemne pieczywo
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.3 g
Wartość energetyczna
227.3 kcal
Tłuszcze
14.8 g
Białko
9.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Majonez Dekoracyjny WINIARY jest nieodłącznym elementem tradycyjnych domowych świąt. Klasyczna sałatka jarzynowa bez majonezu? Niemożliwe! Wśród świątecznych pyszności, do których majonez pasuje wprost idealnie, są też dania z ryb, desery i wiele innych potraw, których koniecznie musisz spróbować! Sięgnij po słoik Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i otwórz się na świąteczne inspiracje kulinarne!
Śledzik, grzybki, ogóreczki i Majonez Dekoracyjny WINIARY? To się musi udać! Łatwa do przygotowania przystawka z matiasem w roli głównej sprawi, że stołownicy nabiorą apetytu na więcej! Polecamy, nie tylko na Święta.

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    15 min
    Rybę, ogórki, grzybki, paprykę oraz cebulę bardzo drobno posiekaj i wymieszaj.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj pieprz do smaku, musztardę i majonez dekoracyjny WINIARY.
  • Krok 3

    5 min
    Danie podaj w salaterce lub na ciemnym pieczywie posypane natką pietruszki.
  • Krok 4

    10 min
    Jeżeli chcesz aby danie wyróżniło się na swiątecznym stole podaj je w formie wieńca, które możesz ozdobić piórkami czerwonej cebuli, cienkimi plasterkami ogórka i kawałeczkami pieczonej papryki.
  • Krok 5

    30 min
    Uwaga: jeżeli ryba okaże się bardzo słona to przepłucz ją w wodzie lub mocz wcześniej przez pół godziny.
Tatar ze śledzia

Krok 1 z 5

Rybę, ogórki, grzybki, paprykę oraz cebulę bardzo drobno posiekaj i wymieszaj.

Tatar ze śledzia

Krok 2 z 5

Dodaj pieprz do smaku, musztardę i majonez dekoracyjny WINIARY.

Tatar ze śledzia

Krok 3 z 5

Danie podaj w salaterce lub na ciemnym pieczywie posypane natką pietruszki.

Tatar ze śledzia

Krok 4 z 5

Jeżeli chcesz aby danie wyróżniło się na swiątecznym stole podaj je w formie wieńca, które możesz ozdobić piórkami czerwonej cebuli, cienkimi plasterkami ogórka i kawałeczkami pieczonej papryki.

Tatar ze śledzia

Krok 5 z 5

Uwaga: jeżeli ryba okaże się bardzo słona to przepłucz ją w wodzie lub mocz wcześniej przez pół godziny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Boże Narodzenie
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka w sosie tatarskim

    Jajka w sosie tatarskim

    23 min Łatwy
  • Łosoś z grilla z Sosem tatarskim WINIARY

    Łosoś z grilla z Sosem tatarskim WINIARY

    50 min Łatwy
  • Minipaszteciki drobiowe z sosem tatarskim

    Minipaszteciki drobiowe z sosem tatarskim

    1 godz 40 min Średni
  • Tatar ze śledzia z awokado i kolendrą

    Tatar ze śledzia z awokado i kolendrą

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu