Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tatar z wędzonego łososia
Dodaj do CookBook

Tatar z wędzonego łososia

(0)
22 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Łosoś wędzony
6  kawałków
Chleb tostowy
2  łyżek
Kapary (opcjonalnie)
1 
Czerwona cebula mała
1  pęczek
Koperek
trochę
Oliwa do smażenia
trochę
Sól i pieprz do smaku
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.7 g
Wartość energetyczna
164.4 kcal
Tłuszcze
11.1 g
Białko
10.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski.
  • Krok 2

    3 min
    Czerwoną cebulę obierz i posiekaj w bardzo drobną kostkę, a następnie dodaj ją do ryby.
  • Krok 3

    3 min
    Do miski dodaj posiekany koperek oraz kapary. Całość wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, aby składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem do smaku, pamiętając o tym, że łosoś i kapary są już dość słone, więc przyprawy dodawaj ostrożnie.
  • Krok 4

    5 min
    Na patelni rozgrzej trochę oliwy. Wrzuć na nią pieczywo i obsmaż każdy kawałek na złocisty kolor, ale tylko z jednej strony. Następnie zdejmij z patelni.
  • Krok 5

    5 min
    Nałóż warstwę tatara o grubości ok. 1,5 cm na nieobsmażoną stronę kromki i przykryj ją drugim kawałkiem, przypieczoną stroną do góry. Całość ściśnij lekko i pokrój na porcje.
  • Krok 6

    1 min
    Tatar z łososia podawaj udekorowany koperkiem lub świeżymi ziołami oraz porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.
Tatar z wędzonego łososia

Krok 1 z 6

Wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski.

Tatar z wędzonego łososia

Krok 2 z 6

Czerwoną cebulę obierz i posiekaj w bardzo drobną kostkę, a następnie dodaj ją do ryby.

Tatar z wędzonego łososia

Krok 3 z 6

Do miski dodaj posiekany koperek oraz kapary. Całość wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, aby składniki się połączyły. Dopraw solą i pieprzem do smaku, pamiętając o tym, że łosoś i kapary są już dość słone, więc przyprawy dodawaj ostrożnie.

Tatar z wędzonego łososia

Krok 4 z 6

Na patelni rozgrzej trochę oliwy. Wrzuć na nią pieczywo i obsmaż każdy kawałek na złocisty kolor, ale tylko z jednej strony. Następnie zdejmij z patelni.

Tatar z wędzonego łososia

Krok 5 z 6

Nałóż warstwę tatara o grubości ok. 1,5 cm na nieobsmażoną stronę kromki i przykryj ją drugim kawałkiem, przypieczoną stroną do góry. Całość ściśnij lekko i pokrój na porcje.

Tatar z wędzonego łososia

Krok 6 z 6

Tatar z łososia podawaj udekorowany koperkiem lub świeżymi ziołami oraz porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Przystawka
  • środek do polerowania kuchni
  • Tapas
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka w sosie tatarskim

    Jajka w sosie tatarskim

    23 min Łatwy
  • Tatar wołowy klasyczny - jak zrobić?

    Tatar wołowy klasyczny - jak zrobić?

    30 min Łatwy
  • Przepis na tatar z łososia z kaparami

    Przepis na tatar z łososia z kaparami

    20 min Łatwy
  • Tatar ze śledzia

    Tatar ze śledzia

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu