Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Przepis na tatar z łososia z kaparami
Dodaj do CookBook

Przepis na tatar z łososia z kaparami

(0)
20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • Przepis wariant klasyczny
    Klasyczny
  • Przepis wariant z twistem
    Z twistem

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
400  g
Filet z łososia
3  łyżek
Olej
trochę
Sok z cytryny
80  g
Szalotki
2 
Ogórek kiszony
2  łyżek
Kapary w zalewie
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.3 g
Wartość energetyczna
235.2 kcal
Tłuszcze
14.6 g
Białko
21.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tatar z łososia surowego to polska odpowiedź na pochodzące z Azji sushi czy sashimi. Posiekany drobno filet z ryby dopraw odrobiną soku z cytryny, oliwą i przyprawą MAGGI. Dodatek posiekanej szalotki i kiszonego ogórka dopełni całości. Tatar z łososia jest świetną alternatywą dla klasycznej wersji tego dania i doskonale smakuje podany ze świeżą bagietką i liśćmi sałaty lodowej. Zachwyci nawet najbardziej wymagających miłośników owoców morza.

Ten przepis na tatar z łososia łatwo można przygotować w kilka chwil. W 20 minut stworzysz doskonałą przystawkę, albo smaczne, lekkie danie na kolację czy specjalną okazję. Jego smak sprawi, że Twoi bliscy poproszą o dokładkę. Na początek pokrój łososia w bardzo drobną kostkę i posiekaj. Wlej do niego olej i sok z cytryny.

Wyrazistego smaku nadadzą mu: sól, pieprz i Przyprawa MAGGI. Następnie uformuj mięso w 4 równe kulki. Ułóż je na talerzyku i spłaszcz od góry nożem. Postaraj się stworzyć charakterystyczny wzór kratki.

Na koniec pokrój szalotki i ogórki kiszone w drobną kostkę. Rozłóż je na talerzach wokół tatara. Danie podawaj udekorowane gałązkami świeżego koperku i kaparami, które dodatkowo dodadzą kwaskowatego smaku. Tatar doskonale skomponuje się ze świeżym pieczywem. Zachwycisz nim gości np. podczas domowej imprezy andrzejkowej lub sylwestrowej.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Łososia pokrój w bardzo drobną kostkę, posiekaj. Wlej oliwę i sok z cytryny.
  • Krok 2

    2 min
    Dopraw Przyprawą MAGGI, solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 3

    7 min
    Uformuj 4 kulki, ułóż na talerzyku i spłaszcz z góry nożem tworząc kratkę.
  • Krok 4

    5 min
    Szalotki i ogórki pokrój w drobną kostkę i połóż wokół tatara.
  • Krok 5

    1 min
    Tatara podawaj udekorowanego koperkiem i kaparami.
Przepis na tatar z łososia z kaparami

Krok 1 z 5

Łososia pokrój w bardzo drobną kostkę, posiekaj. Wlej oliwę i sok z cytryny.

Przepis na tatar z łososia z kaparami

Krok 2 z 5

Dopraw Przyprawą MAGGI, solą i pieprzem do smaku.

Przepis na tatar z łososia z kaparami

Krok 3 z 5

Uformuj 4 kulki, ułóż na talerzyku i spłaszcz z góry nożem tworząc kratkę.

Przepis na tatar z łososia z kaparami

Krok 4 z 5

Szalotki i ogórki pokrój w drobną kostkę i połóż wokół tatara.

Przepis na tatar z łososia z kaparami

Krok 5 z 5

Tatara podawaj udekorowanego koperkiem i kaparami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Brunch
  • Dieta niskowęglowodanowa
  • Entrant
  • Grill
  • Impreza
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Mniejsze danie
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Nowy Rok
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wiosna
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    38 min Łatwy
  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Przepis na gofry

    Przepis na gofry

    32 min Łatwy
  • Langosz przepis podstawowy

    Langosz przepis podstawowy

    1 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu