Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

(1)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szczypta
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  opakowanie
Ciasto francuskie
trochę
Starta skórka z cytryny
150  g
Ser kozi
1  ząbek
Czosnek
2  łyżek
Śmietana 18%
1 
Jajko
2 
Cukinia
150  g
Groszek mrożony
10  g
Listki mięty
trochę
Oliwa z oliwek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
22.17 g
Węglowodany
42.09 g
Tłuszcze
44.61 g
Wartość energetyczna
645.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chrupiące ciasto francuskie przykryte warstwą delikatnego sera koziego wymieszanego ze skórką cytryny, czosnkiem, śmietaną, jajkiem i Ziarenkami Smaku WINIARY… Plasterki cukinii i świeży bądź mrożony groszek na wierzchu, dekoracja listkami mięty i kawałeczkami sera koziego… Tak powstaje przepyszna tarta z ciasta francuskiego z kozim serem, cukinią i groszkiem. Jest delikatna i chrupiąca, ma zbalansowany smak dzięki czosnkowi i świeżo startej skórce cytryny. Nasza tarta z ciasta francuskiego dzięki cukinii, groszkowi i listkom mięty wygląda iście wiosennie!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    15 min
    Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj skórkę startą z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, ser, Ziarenka Smaku i jajko.
  • Krok 2

    19 min
    Rozmrożone ciasto francuskie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłóż serową masę, zostawiając 2 cm miejsca przy brzegach.
  • Krok 3

    25 min
    Na wierzch wyłóż pokrojoną w plastry cukinię, zawiń brzegi tarty i piecz przez ok. 20 minut. Wyjmij, posyp świeżym albo rozmrożonym groszkiem i piecz jeszcze przez 5 minut.
  • Krok 4

    1 min
    Gotową tartę posyp jeszcze serem oraz listkami mięty.
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 1 z 4

Rozgrzej piekarnik do 200°C. W misce wymieszaj skórkę startą z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, ser, Ziarenka Smaku i jajko.

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 2 z 4

Rozmrożone ciasto francuskie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wyłóż serową masę, zostawiając 2 cm miejsca przy brzegach.

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 3 z 4

Na wierzch wyłóż pokrojoną w plastry cukinię, zawiń brzegi tarty i piecz przez ok. 20 minut. Wyjmij, posyp świeżym albo rozmrożonym groszkiem i piecz jeszcze przez 5 minut.

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, groszkiem i kozim serem

Krok 4 z 4

Gotową tartę posyp jeszcze serem oraz listkami mięty.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
S Sylwia

Przepyszne. Dodałam jeszcze orzechy włoskie.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Brunch
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Lunch
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wiosna
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placek z cukinii

    1 godz 20 min Łatwy
  • Kurczak w miodowej glazurze z sezamem

    55 min Łatwy
  • Prosta tarta ze szparagami i żółtym serem

    55 min Łatwy
  • Tarty z ciasta francuskiego z morelami

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu