Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami
46min
Łatwy
1
Ciasto Francuskie
1 opakowanie
0.5 l
Mleko
400 g
Truskawki
1 trochę
Masło
.
Wartości odżywcze
Białko
4.74 g
Węglowodany
22.04 g
Tłuszcze
15.32 g
Wartość energetyczna
261.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
46 min
Krok 1
10 min
Formę do tarty, lub kilka małych foremek smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim.
Krok 2
10 min
Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu (ja zmniejszam trochę ilość mleka, żeby budyń był bardziej gęsty), odstawiamy do schłodzenia.
Krok 3
25 min
Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki truskawek. Całość wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180 stopni.
Krok 4
1 min
Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą.
Przepis na tartę z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami to chyba najprostsza receptura na tartę na słodko! Spód formy wykładamy ciastem francuskim, a następnie schłodzonym Budyniem o smaku waniliowym WINIARY. Wierzch dekorujemy połówkami truskawek, całość pieczemy przez 25 minut i... tarta z ciasta francuskiego gotowa! Po wystudzeniu tartę na słodko możesz udekorować cukrem pudrem i listkami świeżej mięty. Pycha!
Komentarze 0