Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto kruche rozłóż w formie, dociśnij brzegi i nakłuj widelcem. Piecz 15 min w 180 °C, aż lekko się zrumieni; wystudź.
Schłodzoną śmietankę ubij z mascarpone, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, aż masa będzie gęsta i puszysta.
Na wystudzony spód rozłóż pierwszą porcję plasterków bananów. Wyłóż krem na banany, wyrównaj powierzchnię.
Kajmak podgrzej i polej ciasto po wierzchu. Możesz go rozrzedzić odrobiną słodkiej śmietanki.
Pozostałe banany pokrój w plastry lub ukośne kawałki, ułóż na wierzchu. Opcjonalnie posyp tartę startą gorzką czekoladą lub cienko oblej roztopioną czekoladą.
Schładzaj w lodówce co najmniej godzinę, aby krem stężał.