Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tajska sałatka z karmelizowaną polędwiczką wieprzową

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

60 ml
Sos sojowy
50 g
Cukier
2 
Chili
2 łyżek
Imbir tarty
2 płaskich łyżek
Sok z limonki
2 
Ziarna anyżu
3 
Wieprzowina, świeża, polędwica, cała, chuda i tłuszcz do oddzielenia, surowa
1 trochę
Sos rybny
200 g
Mix sałat z rukolą
4 
Dymka
0.5 pęczek
Mięta
0.5 pęczek
Kolendra

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
20.63 g
Tłuszcze
11.66 g
Wartość energetyczna
266.29 kcal
Węglowodany
19.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
5 min
Na dużą patelnię wylej sos sojowy, dodaj cukier, posiekane papryczki chili, imbir, sok z limonki i anyż. Podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając przez 4–5 minut, aż sos zacznie gęstnieć.
Krok 2
30 min
Polędwiczki przekrój wzdłuż na pół i dołóż na patelnię. Duś w sosie przez 4 minuty z każdej strony, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
10 min
Zdejmij polędwiczki z patelni, a pozostały sos zredukuj.
Krok 4
5 min
Na każdym talerzu ułóż sałatę, posiekaną dymkę, miętę i kolendrę.
Krok 5
10 min
Przestudzone mięso pokrój na plasterki, ułóż na sałacie i polej zredukowanym sosem.
Tajska sałatka z karmelizowaną polędwiczką wieprzową

Krok 1 z 5

Na dużą patelnię wylej sos sojowy, dodaj cukier, posiekane papryczki chili, imbir, sok z limonki i anyż. Podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając przez 4–5 minut, aż sos zacznie gęstnieć.

Tajska sałatka z karmelizowaną polędwiczką wieprzową

Krok 2 z 5

Polędwiczki przekrój wzdłuż na pół i dołóż na patelnię. Duś w sosie przez 4 minuty z każdej strony, aż mięso będzie miękkie.

Tajska sałatka z karmelizowaną polędwiczką wieprzową

Krok 3 z 5

Zdejmij polędwiczki z patelni, a pozostały sos zredukuj.

Tajska sałatka z karmelizowaną polędwiczką wieprzową

Krok 4 z 5

Na każdym talerzu ułóż sałatę, posiekaną dymkę, miętę i kolendrę.

Tajska sałatka z karmelizowaną polędwiczką wieprzową

Krok 5 z 5

Przestudzone mięso pokrój na plasterki, ułóż na sałacie i polej zredukowanym sosem.

Tajska sałatka z karmelizowaną polędwiczką wieprzową to wspaniałe bogactwo smaków i aromatów! Jeśli lubisz kuchnię azjatycką, nie zwlekaj z wypróbowaniem tej pysznej sałatki. To, co w niej najlepsze, to bogactwo aromatycznych dodatków: papryczka chilli, tarty imbir, sok z limonki i gwiazdki anyżu – czyż nie brzmi smakowicie? To całe bogactwo smakowe idealnie współgra z soczystą polędwiczką wieprzową.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika