Szynka marynowana w majonezie
710min
Łatwy
4 łyżek
1.5 kg
Szynka wieprzowa
1 kawałek
Korzeń chrzanu
200 g
Marmolada pomarańczowa
2 ząbków
Czosnek
2 łyżeczek
Suszony rozmaryn
1.5 łyżeczek
Sól
1 łyżeczka
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
26.48 g
Węglowodany
14.73 g
Tłuszcze
36.45 g
Wartość energetyczna
496.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
710 min
Krok 1
20 min
Zrób marynatę. Połącz w misce majonez, rozmaryn, marmoladę pomarańczową, czosnek przeciśnięty przez praskę, starty na drobnych oczkach chrzan (kawałek o długości 10 cm), sól i pieprz. Wymieszaj.
Krok 2
600 min
Natrzyj szynkę marynatą i odstaw na noc do lodówki.
Krok 3
90 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Piecz w rękawie lub naczyniu żaroodpornym około 1,5 godziny. (1 godzina na 1 kilogram mięsa). Odkryj na ostatnie 10 minut pieczenia.
Jeśli chcesz przyrządzić coś wyjątkowego, polecamy szynkę marynowaną w majonezie. Najważniejsza w jej przygotowaniu jest odpowiednia marynata, która dzięki dodatkowi rozmarynu, chrzanu, majonezu i marmolady pomarańczowej, nadaje marynowanej szynce wyjątkowego smaku i aromatu. Aby aromaty marynaty całkowicie przeniknęły mięso, zanurz szynkę w mieszance, a następnie odstaw do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień delektuj się aromatyczną, rozpływająca się w ustach szynką marynowaną w majonezie rodem z najlepszych paryskich restauracji. Udanego pieczenia!
Na drugi dzień delektuj się aromatyczną, rozpływająca się w ustach szynką marynowaną w majonezie rodem z najlepszych paryskich restauracji. Udanego pieczenia!
Komentarze 0