Szybka zupa z niczego
37min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.3 g
Węglowodany
13.13 g
Tłuszcze
4.95 g
Wartość energetyczna
100.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
3 min
Por dokładnie płuczemy, kroimy dwukrotnie wzdłuż, a następnie w talarki.
Krok 2
3 min
Cebulę kroimy w kosteczkę.
Krok 3
6 min
Por i cebulę podduszamy na oleju.
Krok 4
5 min
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do pora z cebulką, chwilę smażymy.
Krok 5
15 min
Podlewamy warzywa wodą, dodajemy szczyptę soli, gotujemy do miękkości ziemniaków, około 15 minut.
Krok 6
2 min
Pod koniec gotowania dodajemy suszony majeranek.
Krok 7
3 min
Zupę doprawiamy pieprzem, zabielamy śmietaną.
W leniwą niedzielę albo w środku zabieganego tygodnia. To się może zdarzyć w każdym momencie. W porze obiadowej uświadamiacie sobie, że nie ma nic na obiad. I to jest doskonały moment na szybką zupę z niczego!
Szybka zupa z niczego to zupa, dzięki której błyskawicznie przygotujecie pyszny posiłek, a przy okazji „wyczyścicie” lodówkę. To zupa, do której możecie dodać właściwie wszystkie warzywa, jakie macie pod ręką. Nie trzymajcie się sztywno mojego przepisu, niech będzie dla Was inspiracją do przygotowania zupy z Waszego „niczego”.
Z podanej ilości składników przygotujecie 3-4 porcje zupy. Smacznego :)
Szybka zupa z niczego to zupa, dzięki której błyskawicznie przygotujecie pyszny posiłek, a przy okazji „wyczyścicie” lodówkę. To zupa, do której możecie dodać właściwie wszystkie warzywa, jakie macie pod ręką. Nie trzymajcie się sztywno mojego przepisu, niech będzie dla Was inspiracją do przygotowania zupy z Waszego „niczego”.
Z podanej ilości składników przygotujecie 3-4 porcje zupy. Smacznego :)
Komentarze 0