Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym własnego wypieku, podawane ze szpinakowym kremem na bazie majonezu i udekorowane jajkami przepiórczymi będą wspaniałą dekoracją wielkanocnego stołu, a przede wszystkim – pyszną przekąską! Sprawdź nasz prosty przepis i ciesz się kulinarnym sukcesem!
Jajka wymieszaj w misce widelcem z olejem i mlekiem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i utartym serem, mieszaj wszystko łyżką przez 1 min, po czym tak przygotowane ciasto wylej do papilotków, ułożonych w formie do muffinów.
Piecz przez 15 – 20 min w temperaturze 180°C, a następnie wystudź.
Wrzuć do miski odciśnięty szpinak, drobno pokrojony czosnek, serek i majonez, wymieszaj i dopraw do smaku.
Tak przygotowany krem szpinakowy nakładaj na babeczki łyżką lub przy pomocy rękawa cukierniczego.
Babeczki podawaj z przekrojonym na pół jajkiem przepiórczym i ulubionymi ziołami.
Przygotuj dodatkowo do przepisu papierowe papilotki, forma do muffinów, rękaw cukierniczy (opcjonalnie).