Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym
Dodaj do CookBook

Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym

(0)
1 godz 11 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Cziku1
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
12 
Jajka przepiórcze ugotowane
100  g
Szpinak mrożony siekany
1 
Czosnek
600  g
Śmietankowy serek kanapkowy
trochę
Pieprz
trochę
Sól
trochę
Świeże zioła (kolendra, natka pietruszki, koperek - może być miks)
2 
Jajka
250  g
Mąka pszenna
1.5  łyżeczek
Proszek do pieczenia
75  ml
Olej
200  ml
Mleko
150  g
Ser żółty lub typu parmezan
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
19.5 g
Wartość energetyczna
381.9 kcal
Tłuszcze
29.4 g
Białko
12.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym własnego wypieku, podawane ze szpinakowym kremem na bazie majonezu i udekorowane jajkami przepiórczymi będą wspaniałą dekoracją wielkanocnego stołu, a przede wszystkim – pyszną przekąską! Sprawdź nasz prosty przepis i ciesz się kulinarnym sukcesem!

Przygotowanie

71 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka wymieszaj w misce widelcem z olejem i mlekiem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i utartym serem, mieszaj wszystko łyżką przez 1 min, po czym tak przygotowane ciasto wylej do papilotków, ułożonych w formie do muffinów.
  • Krok 2

    40 min
    Piecz przez 15 – 20 min w temperaturze 180°C, a następnie wystudź.
  • Krok 3

    8 min
    Wrzuć do miski odciśnięty szpinak, drobno pokrojony czosnek, serek i majonez, wymieszaj i dopraw do smaku.
  • Krok 4

    5 min
    Tak przygotowany krem szpinakowy nakładaj na babeczki łyżką lub przy pomocy rękawa cukierniczego.
  • Krok 5

    5 min
    Babeczki podawaj z przekrojonym na pół jajkiem przepiórczym i ulubionymi ziołami.
  • Krok 6

    3 min
    Przygotuj dodatkowo do przepisu papierowe papilotki, forma do muffinów, rękaw cukierniczy (opcjonalnie).
Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym

Krok 1 z 6

Składniki: Oliwa do smażenia, Jajko ugotowane na twardo, Proszek do pieczenia, Mąka, Mleko, Ser żółty (cheddar, gouda, mozzarella, parmezan lub miks)

Jajka wymieszaj w misce widelcem z olejem i mlekiem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i utartym serem, mieszaj wszystko łyżką przez 1 min, po czym tak przygotowane ciasto wylej do papilotków, ułożonych w formie do muffinów.

Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym

Krok 2 z 6

Piecz przez 15 – 20 min w temperaturze 180°C, a następnie wystudź.

Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym

Krok 3 z 6

Wrzuć do miski odciśnięty szpinak, drobno pokrojony czosnek, serek i majonez, wymieszaj i dopraw do smaku.

Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym

Krok 4 z 6

Tak przygotowany krem szpinakowy nakładaj na babeczki łyżką lub przy pomocy rękawa cukierniczego.

Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym

Krok 5 z 6

Babeczki podawaj z przekrojonym na pół jajkiem przepiórczym i ulubionymi ziołami.

Szpinakowe muffiny z jajkiem przepiórczym

Krok 6 z 6

Przygotuj dodatkowo do przepisu papierowe papilotki, forma do muffinów, rękaw cukierniczy (opcjonalnie).

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Slow cooking
  • Smażone
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto szpinakowe z truskawkami i galaretką

    Ciasto szpinakowe z truskawkami i galaretką

    2 godz 9 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu