Szpinak świeży na maśle z czosnkiem niedźwiedzim
17min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.12 g
Węglowodany
4.48 g
Tłuszcze
8.51 g
Wartość energetyczna
98.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Szpinak świeży przebieramy i płuczemy.
Krok 2
1 min
Przekładamy szpinak na patelnię.
Krok 3
10 min
Dodajemy masło, podduszamy i doprawiamy czosnkiem i czosnkiem niedźwiedzim - dusimy 10 minut.
Krok 4
1 min
Podajemy na ciepło jako dodatek.
Szpinak to dla wielu z nas zmora dzieciństwa. Przekonaj się, że to warzywo jest pyszne - grunt to umiejętne przyrządzenie go! Jeśli na przykład poddusisz go z dodatkiem masełka i czosnku niedźwiedziego, szpinak świeży na maśle stanie się idealnie kremowym dodatkiem do obiadu. Kto spróbuje tak przyrządzonego szpinaku, pokocha go na zawsze!
Komentarze 0