Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik, ciasto rozwiń na stolnicy posypanej mąką i wytnij osiem kwadratów.
Szparagi skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem.
Na każdym kwadracie ułóż plasterek szynki, plaster sera, 3-4 szparagi i zawiń.
Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem lub czarnuszką, układaj na blasze wyłożonej papierem, wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 minut na złocisty kolor.
Wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY z jogurtem.
Dodaj skórkę i sok z cytryny, posiekany tymianek i miętę oraz sól i pieprz do smaku.
Wymieszaj.
Podawaj w miseczce lub polej dipem upieczone szparagi w cieście.