Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Szparagi pieczone w cieście francuskim
Dodaj do CookBook

Szparagi pieczone w cieście francuskim

(0)
1 godz 3 min
Średni
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  pęczek
Szparagi
1  opakowanie
Ciasto francuskie
8  plastrów
Szynka parmeńska lub inna ulubiona szynka
8  plastrów
Ser gouda lub inny ulubiony ser
1  łyżka
Oliwa
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1 
Jajko
trochę
Sezam lub czarnuszka
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżka
Jogurt naturalny
0.5 
Sok z połowy cytryny
0.5  łyżeczka
Starta skórka z cytryny
1  łyżeczka
Tymianek świeży
0.5  łyżeczka
Świeża mięta posiekana
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
26.1 g
Wartość energetyczna
454 kcal
Tłuszcze
32.4 g
Białko
15.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szparagi zapiekane w cieście francuskim to fantastyczny pomysł na wykwintną przekąskę, w której zakochają się twoi bliscy! Chrupiące ciasto, gorący, ciągnący się apetycznie ser, szynka, aromatyczne szparagi, a na koniec – fantastyczny majonezowy dip własnej roboty. Oto perfekcyjne połączenie smaków i składników, które gwarantuje sukces kulinarny za każdym razem! Najlepiej smakuje na gorąco.

Przygotowanie

63 min
  • Krok 1

    15 min
    Rozgrzej piekarnik, ciasto rozwiń na stolnicy posypanej mąką i wytnij osiem kwadratów.
  • Krok 2

    5 min
    Szparagi skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Na każdym kwadracie ułóż plasterek szynki, plaster sera, 3-4 szparagi i zawiń.
  • Krok 4

    25 min
    Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem lub czarnuszką, układaj na blasze wyłożonej papierem, wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 minut na złocisty kolor.
  • Krok 5

    3 min
    Wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY z jogurtem.
  • Krok 6

    5 min
    Dodaj skórkę i sok z cytryny, posiekany tymianek i miętę oraz sól i pieprz do smaku.
  • Krok 7

    3 min
    Wymieszaj.
  • Krok 8

    2 min
    Podawaj w miseczce lub polej dipem upieczone szparagi w cieście.
Szparagi pieczone w cieście francuskim

Krok 1 z 8

Rozgrzej piekarnik, ciasto rozwiń na stolnicy posypanej mąką i wytnij osiem kwadratów.

Szparagi pieczone w cieście francuskim

Krok 2 z 8

Szparagi skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem.

Szparagi pieczone w cieście francuskim

Krok 3 z 8

Na każdym kwadracie ułóż plasterek szynki, plaster sera, 3-4 szparagi i zawiń.

Szparagi pieczone w cieście francuskim

Krok 4 z 8

Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem lub czarnuszką, układaj na blasze wyłożonej papierem, wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 minut na złocisty kolor.

Szparagi pieczone w cieście francuskim

Krok 5 z 8

Wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY z jogurtem.

Szparagi pieczone w cieście francuskim

Krok 6 z 8

Dodaj skórkę i sok z cytryny, posiekany tymianek i miętę oraz sól i pieprz do smaku.

Szparagi pieczone w cieście francuskim

Krok 7 z 8

Wymieszaj.

Szparagi pieczone w cieście francuskim

Krok 8 z 8

Podawaj w miseczce lub polej dipem upieczone szparagi w cieście.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Grill
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Słone ciasta / Słone tarty
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

    Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

    46 min Średni
  • Szparagi w boczku z grilla

    Szparagi w boczku z grilla

    26 min Łatwy
  • Glazurowane szparagi z bułką tartą

    Glazurowane szparagi z bułką tartą

    24 min Łatwy
  • Szparagi z mięsem mielonym

    Szparagi z mięsem mielonym

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu