Szisz kebab z sałatką z pomidorów i ogórków małosolnych
1 godz
Łatwy
500
g
Mięso wołowe na burger
1
Jajko
trochę
Sól i pieprz
1
pęczek
Cebulka dymka, drobno posiekana
1
pęczek
Mięta pieprzowa, drobno posiekana
2
łyżek
Oliwa
4
Pomidory malinowe
6
Ogórki małosolne
1
Średnia cebula
trochę
Listki mięty pieprzowej
trochę
Ocet jabłkowy lub winny
trochę
Oliwa
trochę
Sól i pieprz
8
Pity
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
.
Wartości odżywcze
Białko
39.24 g
Węglowodany
79.82 g
Tłuszcze
27.34 g
Wartość energetyczna
727.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
30 min
Mięso, dymkę, miętę, jajko, oliwę, sól i pieprz wymieszaj razem i odstaw do lodówki na 30 min., a następnie nakładaj mięso na patyczki i smaż na suchej teflonowej patelni.
Krok 2
10 min
Przygotuj sałatkę: pokrój w ćwiartki pomidory, ogórki w grube plastry, a cebulę w ósemki. Wymieszaj warzywa, polej oliwą i octem, dopraw solą i pieprzem do smaku, a na koniec – posyp rwanymi listkami mięty.
Krok 3
19 min
Pity podgrzewaj w piekarniku, tosterze lub na elektrycznym grillu.
Krok 4
1 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym Winiary.
Przyrządź na grilla, piknik czy inną imprezę pod chmurką szisz kebab z sałatką z pomidorów i ogórków małosolnych. To pyszne danie może stanowić główną atrakcję imprezową, ale także jedną z przekąsek. Jak przygotować szisz kebab z sałatką z pomidorów i ogórków małosolnych? Podpowiemy Ci! Nie zapomnij sięgnąć po Sos Czosnkowy WINIARY, by wyciągnąć z dania maksimum smaku. :-)
Komentarze 0