Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
27.04 g
Węglowodany
2.21 g
Tłuszcze
4.45 g
Wartość energetyczna
161.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, cytryny – w ósemki, a następnie każdą ósemkę przekrój na pół.
Krok 2
6 min
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie kawałki kurczaka i kawałki cytryn. Dopraw solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
Krok 3
15 min
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 4
1 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY to przepis szczególnie dla tych osób, które preferują nieco zdrowszą odmianę potraw z grilla. Pierś z kurczaka ze względu na swoje wartości odżywcze i niski poziom cholesterolu jest polecana szczególnie osobom, które dbają o linię i tym, które mają problemy z układem krążenia. Niech jednak nie zmyli Cię dietetyczna wartość tej potrawy! Lekki, nieco owocowy smak skradnie serce nawet najbardziej wymagającym smakoszom potraw z rusztu.
Komentarze 0