Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY

0
26 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Pierś z kurczaka
1 trochę
Sos czosnkowy WINIARY
2 gałązek
Rozmaryn świeży
1 
Cytryna
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
27.06 g
Węglowodany
2.37 g
Tłuszcze
4.46 g
Wartość energetyczna
161.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

26 min
Krok 1
10 min
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, cytryny – w ósemki, a następnie każdą ósemkę przekrój na pół.
Krok 2
5 min
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie kawałki kurczaka i kawałki cytryn. Dopraw solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
Krok 3
10 min
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 4
1 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 1 z 4

Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, cytryny – w ósemki, a następnie każdą ósemkę przekrój na pół.

Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 2 z 4

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie kawałki kurczaka i kawałki cytryn. Dopraw solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.

Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 3 z 4

Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.

Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 4 z 4

Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.

Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY to przepis szczególnie dla tych osób, które preferują nieco zdrowszą odmianę potraw z grilla. Pierś z kurczaka ze względu na swoje wartości odżywcze i niski poziom cholesterolu jest polecana szczególnie osobom, które dbają o linię i tym, które mają problemy z układem krążenia. Niech jednak nie zmyli Cię dietetyczna wartość tej potrawy! Lekki, nieco owocowy smak skradnie serce nawet najbardziej wymagającym smakoszom potraw z rusztu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika