Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szaszłyki z piersi indyka i ananasa z sosem curry

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
0.5 kg
Filet z indyka
1 
Ananas
1 
Papryka żółta
1 
Papryka czerwona
2 łyżek
Oregano
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
276.49 kcal
Węglowodany
37.74 g
Białko
26.4 g
Tłuszcze
4.34 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
15 min
Piersi z indyka pokrój w dużą kostkę, ananasa obierz i pokrój w kostkę tej samej wielkości co indyka. Tak samo pokrój papryki.
Krok 2
10 min
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na zmianę mięso, ananasa i papryki. Gotowe szaszłyki oprósz solą, pieprzem i posyp posiekanym oregano.
Krok 3
20 min
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 4
5 min
Upieczone szaszłyki podawaj z Sosem Curry WINIARY.
Szaszłyki z piersi indyka i ananasa z sosem curry

Krok 1 z 4

Piersi z indyka pokrój w dużą kostkę, ananasa obierz i pokrój w kostkę tej samej wielkości co indyka. Tak samo pokrój papryki.

Szaszłyki z piersi indyka i ananasa z sosem curry

Krok 2 z 4

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na zmianę mięso, ananasa i papryki. Gotowe szaszłyki oprósz solą, pieprzem i posyp posiekanym oregano.

Szaszłyki z piersi indyka i ananasa z sosem curry

Krok 3 z 4

Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut, aż mięso będzie upieczone w środku.

Szaszłyki z piersi indyka i ananasa z sosem curry

Krok 4 z 4

Upieczone szaszłyki podawaj z Sosem Curry WINIARY.

Wypróbuj przepis na szaszłyki z piersi indyka i ananasa z sosem curry WINIARY! Jest to idealne danie dla fanów wiosennego i letniego biesiadowania przy rodzinnym grillu. Dodatek egzotycznego ananasa nada mięsu słodkawego, niezastąpionego smaku. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu i nie sprawi problemu nawet początkującym grillowym adeptom.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika