Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY
37min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.32 g
Węglowodany
2.23 g
Tłuszcze
12.79 g
Wartość energetyczna
182.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
15 min
Mięso przełóż do miski, dodaj drobniutko posiekaną cebulę, starty czosnek i pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
10 min
Z mięsa formuj podłużne kotleciki i nadziewaj je na patyczki lub szpadki do szaszłyków.
Krok 3
10 min
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 4
2 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Wiosna i sezon grillowy to czas, kiedy niemal każde spotkanie towarzyskie odbywa się wokół grilla. Pełne smaku i aromatu soczyste karkówki, skrzydełka i szaszłyki najlepiej smakują w towarzystwie tradycyjnych dodatków – ketchupu lub musztardy – kto z nas nie wyobraża sobie uczty na grillu bez tych dodatków? A sos czosnkowy? Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY to idealny przepis dla osób, które są zwolennikami tradycyjnych potraw na grilla i cenią sobie moc smakowitych sosów, które sprawiają, że mięso nabiera jeszcze bardziej intensywnego smaku. Dowiedz się, jaki jest nasz sposób na szaszłyki z mielonego mięsa z sosem czosnkowym!
Komentarze 0