Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Sos czosnkowy WINIARY
0.5 kg
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Słodka papryka
0.5 łyżeczka
Cynamon
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
182.87 kcal
Węglowodany
2.23 g
Białko
15.32 g
Tłuszcze
12.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
15 min
Mięso przełóż do miski, dodaj drobniutko posiekaną cebulę, starty czosnek i pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Krok 2
10 min
Z mięsa formuj podłużne kotleciki i nadziewaj je na patyczki lub szpadki do szaszłyków.
Krok 3
10 min
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 4
2 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 1 z 4

Mięso przełóż do miski, dodaj drobniutko posiekaną cebulę, starty czosnek i pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 2 z 4

Z mięsa formuj podłużne kotleciki i nadziewaj je na patyczki lub szpadki do szaszłyków.

Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 3 z 4

Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.

Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY

Krok 4 z 4

Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.

Wiosna i sezon grillowy to czas, kiedy niemal każde spotkanie towarzyskie odbywa się wokół grilla. Pełne smaku i aromatu soczyste karkówki, skrzydełka i szaszłyki najlepiej smakują w towarzystwie tradycyjnych dodatków – ketchupu lub musztardy – kto z nas nie wyobraża sobie uczty na grillu bez tych dodatków? A sos czosnkowy? Szaszłyki z mielonego mięsa z Sosem Czosnkowym WINIARY to idealny przepis dla osób, które są zwolennikami tradycyjnych potraw na grilla i cenią sobie moc smakowitych sosów, które sprawiają, że mięso nabiera jeszcze bardziej intensywnego smaku. Dowiedz się, jaki jest nasz sposób na szaszłyki z mielonego mięsa z sosem czosnkowym!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika