Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką
45min
Łatwy
500
g
Pierś z indyka
3
łyżek
Masło
3
łyżek
Oliwa
2
pęczków
Młoda marchewka
200
g
Zielony groszek w strączkach
trochę
Sól i pieprz
1
łyżeczka
Miód
trochę
.
Wartości odżywcze
Białko
31.52 g
Węglowodany
15.78 g
Tłuszcze
28.04 g
Wartość energetyczna
453.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Pierś indyka pokrój w cienkie paski. Zawijaj je i nadziewaj na patyczki.
Krok 2
20 min
Rozgrzej patelnię i rozpuść masło, a następnie – usmaż szaszłyki. Dopraw je solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Przełóż szaszłyki na talerz, a na tej samej patelni usmaż marchewki, dodając do nich łyżkę miodu. Na koniec – dodaj groszek w strąkach i podsmaż.
Krok 4
1 min
Całość przełóż na talerz.
Krok 5
4 min
Podawaj z Sosem Curry Winiary.
Szukasz inspiracji grillowych? Chcesz przygotować sprawdzone, zawsze smaczne i efektowne potrawy na grilla? Koniecznie wypróbuj szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką! Robi się je krócej niż godzinę i bardzo łatwo, a kochają je wszyscy: mali, średni i duzi. Psst! Do tej potrawy polecamy Sos Curry WINIARY. :-)
Komentarze 0