Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką

0
45min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Pierś z indyka
3 łyżek
Masło
3 łyżek
Oliwa
2 pęczków
Młoda marchewka
200 g
Zielony groszek w strączkach
1 trochę
Sól i pieprz
1 łyżeczka
Miód
1 trochę

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
31.52 g
Węglowodany
15.78 g
Tłuszcze
28.04 g
Wartość energetyczna
453.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Pierś indyka pokrój w cienkie paski. Zawijaj je i nadziewaj na patyczki.
Krok 2
20 min
Rozgrzej patelnię i rozpuść masło, a następnie – usmaż szaszłyki. Dopraw je solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Przełóż szaszłyki na talerz, a na tej samej patelni usmaż marchewki, dodając do nich łyżkę miodu. Na koniec – dodaj groszek w strąkach i podsmaż.
Krok 4
1 min
Całość przełóż na talerz.
Krok 5
4 min
Podawaj z Sosem Curry Winiary.
Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką

Krok 1 z 5

Pierś indyka pokrój w cienkie paski. Zawijaj je i nadziewaj na patyczki.

Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką

Krok 2 z 5

Rozgrzej patelnię i rozpuść masło, a następnie – usmaż szaszłyki. Dopraw je solą i pieprzem.

Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką

Krok 3 z 5

Przełóż szaszłyki na talerz, a na tej samej patelni usmaż marchewki, dodając do nich łyżkę miodu. Na koniec – dodaj groszek w strąkach i podsmaż.

Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką

Krok 4 z 5

Całość przełóż na talerz.

Szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką

Krok 5 z 5

Podawaj z Sosem Curry Winiary.

Szukasz inspiracji grillowych? Chcesz przygotować sprawdzone, zawsze smaczne i efektowne potrawy na grilla? Koniecznie wypróbuj szaszłyki z indyka na maśle z groszkiem i marchewką! Robi się je krócej niż godzinę i bardzo łatwo, a kochają je wszyscy: mali, średni i duzi. Psst! Do tej potrawy polecamy Sos Curry WINIARY. :-)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika