Szaszłyki wegetariańskie z Sosem Tatarskim WINIARY
27min
Łatwy
1 trochę
1
Cukinia
1
Papryka żółta
1
Papryka czerwona
10
Pieczarki
10
Pomidory
1
Cebula
2 łyżeczek
Zioła prowansalskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
3.25 g
Węglowodany
11.89 g
Tłuszcze
1.72 g
Wartość energetyczna
67.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
27 min
Krok 1
10 min
Warzywa pokrój na kawałki o podobnej wielkości. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Posyp ziołami prowansalskimi.
Krok 2
14 min
Piecz na rozgrzanym grillu, aż warzywa będą przyrumienione i miękkie.
Krok 3
2 min
Po zdjęciu z grilla oprósz solą i pieprzem (solenie warzyw przed grillowaniem sprawi, że będą zbyt suche).
Krok 4
1 min
Podawaj z Sosem Tatarskim WINIARY.
Wraz z rozpoczęciem sezonu grillowego powraca coroczne pytanie – co podać gościom, którzy nie jedzą mięsa? Na grillu poza skwierczącymi skrzydełkami i kiełbasą dobrze sprawdzą się również warzywa, sery, tofu czy tempeh. Niezliczona ilość kombinacji i mieszania ze sobą wegetariańskich składników sprawi, że otworzy się przed Tobą cały wachlarz możliwości związanych z bezmięsnymi daniami. Kto wie, może szaszłyki wegetariańskie skuszą również zwolenników tradycyjnego, mięsnego grillowania do spróbowania czegoś nowego?
Komentarze 0