Staropolska zupa orzechowa z pomidorową nutą buraczanym makaronem
1 godz
Łatwy
100
g
Makaron Wstążki
1
szklanka
Orzechy włoskie
1
szklanka
Kwaśna śmietana
2
szklanek
2
Żółtko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
24.02 g
Węglowodany
28.23 g
Tłuszcze
46.98 g
Wartość energetyczna
733.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
10 min
Zmielić orzechy , dodać śmietankę, żółtka i zblendować.
Krok 2
20 min
Bulion zagotować dodać koncentrat pomidorowy, a następnie krem orzechowy. Zagotować zdjąć z ognia.
Krok 3
30 min
W międzyczasie zagotować 1/2 litra osolonej wody z 100 ml Koncetratu Winiary Barszcz Czerwony w wywarze ty ugotować makaron. Doprawić do smaku.<br/>Makaron podawać z zupą orzechową.
Staropolska zupa orzechowa z pomidorowym akcentem i kolorowym makaronem. Danie , które zachwyci każdego.
Komentarze 0