Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Spring rolls z nowalijkami to ciekawa propozycja wiosennej przekąski - zarówno na imprezowy stół, jak i lunch. Są wyjątkowo sycące i pyszne! Spróbuj!
Kalarepkę, ogórki i marchewkę pokrój na cienkie słupki typu julienne.
Sałatę umyj i usuń jej twarde części.
Dymkę pokrój na odcinki, odpowiadające długości słupków z warzyw.
Ocet ryżowy, wymieszany z wodą, wlej do spryskiwacza i rozprowadź równomiernie na warzywach lub po prostu skrop wszystkie warzywa z łyżki.
Na dużą patelnię wlej gorącą wodę, wyłóż arkusz papieru ryżowego i namocz przez ok. 15 sekund.
Wyłóż papier ryżowy na ściereczkę, posyp prażonym sezamem, pośrodku połóż po kilka słupków warzyw i liść sałaty.
Zawiń najpierw jeden bok na nadzienie, delikatnie je ugniatając, następnie załóż do środka dwa przeciwległe boki, po czym zwiń do końca roladkę.
W ten sam sposób przygotuj pozostałe roladki.
Każdą z nich przekrój delikatnie na pół tak, żeby było widać warzywny środek.
Przygotuj sos mieszając wszystkie jego składniki.
Przygotuj sos mieszając wszystkie jego składniki.
Przygotuj sos mieszając wszystkie jego składniki.
Jak przygotować sos? To proste! Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki z przepisów na sosy i gotowe!