Soczyste roladki z kurczaka z szynką zapiekane w serze
1 godz 51 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
28.6 g
Węglowodany
3.41 g
Tłuszcze
7.25 g
Wartość energetyczna
198.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
111 min
Krok 1
5 min
W piersiach wydrylować małym nożem otwór w poprzek.
Krok 2
5 min
Paprykę i ogórka pociąć w grubsze paski na całej długości.
Krok 3
3 min
Cebulę pokroić w piórka.
Krok 4
5 min
Piersi nadziać warzywami i zatkać otwór białą nitką bądź wykałaczką.
Krok 5
2 min
Włożyć do woreczka i wymieszać z przyprawą WINIARY.
Krok 6
60 min
Piec około godziny w temperaturze 200 stopni w żaroodpornym naczyniu.
Krok 7
5 min
Po upieczeniu nałożyć na każdy filet plaster szynki, a potem sera.
Krok 8
20 min
Piec w temperaturze 150 stopni około 20 minut.
Krok 9
5 min
Piersi pokroić w grube medaliony.
Krok 10
1 min
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Kolorowe, sycące i pyszne – soczyste roladki z kurczaka z szynką, zapieczone w serze. To doskonały pomysł na obiad, który nie tylko zasmakuje Twoim najbliższym, ale również zachwyci ich wygląd mięsnych zawijasów. A jeśli jesteś fanem sera, możesz dodatkowo do farszu dodać ser pleśniowy brie lub blue. Dobrze smakuje z młodymi ziemniakami z wody i surówką - z ogórków, sałaty i czerwonej cebuli, którą możesz skropić octem balsamicznym i oliwką z oliwek.
Komentarze 0